Waarom mannen en vrouwen namen moeten onthouden

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Management

Hoe onthoud je iemands naam? Wat moet je zeggen zodat mannen luisteren? Wat moet je niet zeggen zodat vrouwen luisteren? Hoe zeg je 'dank je wel'? Hoe begin je een conversatie en houd je die gaande? Hoe kun je echte complimentjes geven? Hoe beantwoord je de telefoon op je werk?

Sommige mensen lijken van nature charisma te hebben. Toch kan iedereen een positieve indruk maken op anderen. Je hoeft je alleen maar een paar simpele vaardigheden eigen te maken. Op hun typische manier laten Allan en Barbara Pease zien welke. Kort maar krachtig geven zij in Waarom mannen en vrouwen elkaars naam moeten onthouden en vooral niet over zichzelf moeten praten tips om meteen in de praktijk te brengen. In het dagelijks leven, thuis en op het werk.

Allan en Barbara Pease geven trainingen over communicatie. Zij schreven diverse boeken waaronder de internationale bestsellers Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen, Waarom mannen liegen en vrouwen altijd schoenen kopen, Waarom mannen en vrouwen met hun lichaam zeggen wat ze eigenlijk niet willen vertellen.

Drie stappen om iemands naam te onthouden: 1. Herhaal de naam Wanneer je aan een onbekende wordt voorgesteld, spreek zijn of haar naam dan tweemaal hardop uit. Zo weet je zeker dat je de naam juist gehoord hebt en kun je hem beter onthouden. Als je wordt voorgesteld aan Susan, zeg dan: 'Susan, leuk je te ontmoeten, Susan.' 2. Verander de naam in een object Namen zijn moeilijk te onthouden omdat het geen voorwerpen zijn die we voor ons zien. Creëer daarom een beeld voor jezelf van een voorwerp dat lijkt op de naam. Bijvoorbeeld: als iemand Kathy heet, denk dan aan een kat. 3. Creëer een idiote scène Bedenk vervolgens een grappige scène met iets specifieks van die persoon. Bijvoorbeeld: als Kathy drie gaatjes in haar oor heeft omdat ze normaal oorbellen draagt, stel dan een kat voor die met zijn klauwen aan haar oor hangt. Het geheim is: hoe gekker de scène, hoe makkelijker het is de naam te onthouden.

Meer info? Klik hier.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 12,50 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?