Inzichten

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Psychologie

Karl Deisseroth is al zijn hele leven op zoek naar waarheden over de menselijke geest, zowel als gerenommeerd klinisch psychiater als onderzoeker die het revolutionaire gebied van de optogenetica creëert en ontwikkelt, waarbij licht wordt gebruikt (optogenetica)om de werking van de hersenen te helpen ontcijferen. In 'Inzichten' combineert hij zijn kennis van het inwendige circuit van de hersenen met een diep inlevingsvermogen in zijn patiënten om te onderzoeken wat geestesziekten onthullen over de menselijke geest en de oorsprong van menselijke gevoelens, oftewel: hoe het gebrokene het ongebrokene kan verlichten.

Door middel van baanbrekend onderzoek en aangrijpende casestudies van Deisseroths eigen patiënten vertelt 'Inzichten' een groter verhaal over de materiële oorsprong van menselijke emotie, waarbij een brug wordt geslagen tussen de oeroude circuits van ons brein en de aangrijpende momenten van lijden in ons dagelijks leven. De verhalen van Deisseroths patiënten zijn rijk aan menselijkheid en schijnen een ongekend licht op het zelf en de manieren waarop het kan afbreken. Bijvoorneeld: en jonge vrouw met een eetstoornis laat zien hoe de geest in opstand kan komen tegen de meest primitieve drijfveren van de hersenen, zoals honger en dorst; een oudere man, in stilte gesmoord door depressie en dementie, laat zien hoe de mens is geëvolueerd om niet alleen vreugde te voelen maar ook de afwezigheid ervan; en een eenzame Oeigoerse vrouw ver van haar thuisland leert zowel het belang als de uitdagingen van diepe sociale banden.

Verhelderend, literair en essentieel:  'Inzichten' is een openbarend, immens krachtig werk. Het verandert niet alleen ons begrip van het brein, maar ook van onszelf als sociale wezens - het geeft levendige illustraties via de wetenschap en resonerende menselijke verhalen van ons verlangen naar verbinding en betekenis.

Meer info? Klik hier, en hier.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 23,99 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?