Op de vlucht voor eerwraak

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Biografie

Ayse is een moderne, jonge vrouw van eenentwintig, hip gekleed en altijd met haar mobiel binnen handbereik. Maar wanneer ze over straat loopt, kijkt Ayse voortdurend om zich heen, uit angst voor haar leven. Ze leeft ondergedoken, omdat ze wordt achtervolgd door haar ouders, die wraak op haar hebben gezworen: de oude, Jezidische traditie schrijft voor dat Ayse moet trouwen met een Jezidi. Op haar twaalfde werd ze al verkocht aan haar neef Hassan; met hem was ze voorbestemd te trouwen, maar Ayse is verliefd op de Duitse Oliver.
Vlak voor haar geplande huwelijk ziet ze maar één uitweg: vluchten. Ze kan zich niet overgeven aan een gedwongen huwelijk en kiest voor haar liefde voor Oliver. Maar daarmee is de eer van de familie aangetast en gezichtsverlies behoort, zelfs in het moderne westen, niet tot de mogelijkheden...

Met Op de vlucht voor eerwraak geeft Ayse een onthutsend beeld van haar lot en de zware druk van eeuwenoude tradities, die soms de dood tot gevolg hebben. Het verhaal werd opgetekend door Isabella Kroth.

Meer info? Klik hier.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 13,50 €


Hoe goed vind je dit product?