Vluchten

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Thrillers en Spanning

Een (anonieme) verteller moet in opdracht van zijn geliefde, Marie, een groot bedrag in dollars overhandigen aan zijn Chinese gastheer. Wat zijn de herkomst en het doel van dit niet onaanzienlijke bedrag? Kunnen de activiteiten van de Chinese gastheer het daglicht niet verdragen? Waarom blijft de gastheer voortdurend in de buurt, zodat de beginnende romance van de verteller met het Chinese meisje Li Qi niet van de grond komt? Vluchten vertelt in een geheimzinnige stijl, vol dreiging, de belevenissen van een typische Toussaint-figuur: een absolute 'buitenstaander', die door zijn afstandelijke blik een meer dan normaal ontwikkeld gevoel bezit voor de absurde kanten van het leven. Door zijn weinig daadkrachtige houding laat hij zich meeslepen in op zijn zachtst gezegd ongebruikelijke situaties. Als zijn vader plotseling overlijdt op Elba, verlaat de verteller China halsoverkop. Op Elba tracht hij zich aanvankelijk ook weer aan de situatie te onttrekken, totdat passie en reële angst hem in hun greep krijgen. Vluchten kan niet meer.

Voor deze roman ontving Jean-Philippe Toussaint in 2006 de Prix Médicis, één van de belangrijkste literaire prijzen in Frankrijk.

Meer info? Klik hier.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad!

Kwaliteit: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 17,95 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?