Minnares

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Boeken: Romans

Nair laat ons het India van nu zien door de ogen van de buitenlander Cristopher Stewart, reisboekenauteur, die het near-the-nila resort in Kerala, India, bezoekt om Koman, een beroemd kathakali-danser te ontmoeten. Via het bewogen levensverhaal dat Koman aan Chris vertelt, maken we ook kennis met het India van toen.

Maar 'Minnares' is alles behalve een geschiedenisboek. Omdat het perspectief in het boek steeds verandert (er komt steeds een andere hoofdpersoon aan het woord) krijgen we een uitgebreid inzicht in de Indiase personages, de eerder genoemde Koman, zijn beeldschone nichtje Rhada en haar echtgenoot Shyam.

Op een meeslepende, bijna poëtische wijze schildert Nair voor ons aan de hand van deze hoofdrolspelers en hun belevenissen in warme kleuren en geuren de veranderingen in de huidige Indiase maatschappij.

Het boek mag dan 'Minnares' heten, en Radha is weliswaar de overspelige geliefde van Chris, toch is juist hun verhouding de enige in het boek waarin liefde geen rol speelt. Chris is een plat personage, gecreëerd om Nairs verhaal mogelijk te maken en de verhouding tussen Chris en Radha brengt de relaties tussen Radha, Shyam en Koman scherp in beeld. Deze drie, hun gedachten en gevoelens vullen het boek en laten varianten zien van het antwoord op de vraag of de liefde dient of gediend wordt.

Meer info? Klik hier.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad!

Kwaliteit: Nieuw

Winkelprijs: 19,95 €

Extra nota: Je kunt de Spiritualia website via deze link bezoeken!


Hoe goed vind je dit product?