Houtjaspis schedel van 1,344 kg

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > AanvanG

 

Afmetingen: hoogte: 10 cm - breedte: 8 cm - diepte: 12,5 cm - gewicht: 1kg 344 gram. Klik op de afbeeldingen om ze uit te vergroten. Gelieve nota te nemen dat vanwege de belichting de echte kleuren niet konden worden weergegeven. Anders gezegd: in werkelijkheid is deze met de hand vervaardigde schedel veel mooier. :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------

Samenstelling: SiO2 - Hardheid: 7 - Dichtheid: 2,6 - Kristalstelsel: trigonaal.

Alles is energie... Indien je meer over de werkzaamheden van Houtjaspis aan de weet wenst te komen, doe je er best aan om het internet af te schuimen - en de zaken die erop worden gepubliceerd mettertijd voor jezelf uit te testen. Op het internet kan je er, onder andere, het volgende over lezen...:

De beige kleur en de contrasterende gestreepte banden doen denken aan versteend hout: vandaar de naam. Houtjaspis, ook weleens Tijgerhuidjaspis genoemd. Het is een zeer aardende edelsteensoort die, bijvoorbeeld, goed werkt bij een burn-out. Hij helpt jouw lichaam om langzamerhand de energie weer op te bouwen, geeft jou stabiliteit en laat je weer op krachten komen na een zware periode. Houtjaspis leert je daar waar nodig is om geduldig te zijn en het is een goede steen voor twijfelaars.

Het extra speciale van deze met de hand vervaardigde schedel is dat hij op twee plaatsen het bewijs levert dat hij bovendien een geode is. Je treft er kleine holtes in aan die aan de binnenkant begroeid zijn met kleine kristallen, die dan ook op hun beurt over eigen kwartseigenschappen beschikken.

Wat de specifieke eigenschappen van kwarts zijn, die de eigenschappen van de Houtjaspis versterken, vind je natuurlijk eveneens op het internet. Zo vermindert hij  de reacties van het lichaam op stress, helpt bij onrustige benen, zenuwtics, spierspanningen, spijsverteringproblemen, eczeem, haaruitval, nagelbijten, en kaakspanning. Bovendien zorgt de kwarts ervoor dat voeding beter opgenomen wordt.

Over Jaspis kunnen we, onder andere, nog het volgende lezen...

Jaspis wordt al sinds de Oudheid als edelsteen bewerkt. Men maakte er bijvoorbeeld zegelstenen, kleine gesneden stenen en galanterieën van. Men schreef jaspis magische krachten toe. In de Oudheid werd het wel de moeder van alle stenen genoemd. De Egyptenaren en Grieken gebruikten jaspis al om de seksualiteit te versterken en om een spoedige zwangerschap te bereiken. Jaspis wordt al in de Bijbel genoemd als één van de heilige stenen van de hogepriesters, evenals in de sage van de Nibelungen, waarin Siegfried de drakendoder een jaspis op zijn zwaard draagt. En, in het christelijke geschrift Openbaring Hfst. 4, verzen 2-3 staat geschreven: "Aanstonds raakte ik in geestvervoering. En zie: er stond een troon in de hemel en op de troon was iemand gezeten. En die erop gezeten was, was van aanzien gelijk jaspissteen en karneool. En rond de troon was een regenboog, helder als smaragd."

Jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je jouw doelen waar te maken en ideeën in actie om te zetten. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je om voor iets voor 100% te gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Er wordt een aantal geneeskrachtige werkingen aan jaspis toegekend, zoals: stressvermindering, gewichtsverlies, bestrijding van maagklachten en verhelpen van leverproblemen. Bovendien heeft hij een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen. Jaspis beschermt tegen negatieve invloeden, straling en absorbeert de negatieve energie om je heen zodat het je niet kan raken. De steen kan je helpen bij griep en bronchitis. Ook kan hij een positieve werking hebben bij aandoeningen aan de milt, nieren en galwegen. Het vergroot jouw zelfvertrouwen, wilskracht en uithoudingsvermogen. Daarom helpt het om jouw doel te bereiken.

Algemene info

- Ruwe (half)edelstenen worden diep in de aarde gevormd en kunnen wel miljoenen jaren oud zijn en krijgen pas hun pracht en praal wanneer ze geslepen worden. Bovendien beschikt elke edelsteen over een unieke uitstraling. Voor velen werkt hij therapeutisch. Zo zegt men daarbij dat de kracht en energie van edelstenen zacht op de omgeving inwerkt. Ze geven energie af en nemen de trillingen van hun omgeving in zich op.

- Het gebruik van edelstenen en mineralen is niet nieuw. In de Oudheid werden ze al gebruikt door vele natuurvolken, variërend van het verhelpen van ziekten tot het gebruik bij rituelen, voor het gunstig stemmen van de goden en bij vele andere magische gebruiken. De oorsprong van de hedendaagse edelsteentherapie ligt dus bij de oude natuurvolken. Nog steeds werkt men met gegevens die door overleving bij ons zijn terechtgekomen en voegen daar de nieuwe ervaringen van onze hedendaagse tijd aan toe.

- Naast de edelsteen zélf hebben we nog de uiterlijke vorm. Zo wordt de schedel universeel gezien als het symbool van Leven, Dood & Oneindigheid. We kennen de eindeloos herhalende cyclus van dag en nacht, gescheiden door dageraad en schemering. Er zijn vlinders die slechts één cyclus leven. Maar er is ook de cyclus van het Leven, met zijn dag en nacht. Geboorte is de schemering, dood is de dageraad. Deze cyclus herhaalt zich eveneens oneindig. En wanneer de mens denkt dat hij de dood ziet, is het slechts de dageraad van de volgende dag die hij aanschouwt.

- Schedels vinden zélf hun eigenaren. Het is dan ook de hoofdreden waarom een afbeelding jou wel of niet zal aanspreken. Zoals je weet, is alles gestolde energie met een eigen, unieke uitstraling. Zelfs dieren, waarvan men zou kunnen zeggen "dat ze zo lelijk zijn als de nacht" vinden een eigenaar. Niet vanwege hun uiterlijk, maar door hetgeen ze  uitstralen. Zo heeft elke bloem, plant, boom of wat dan ook een eigen, specifieke uitgaande vibratie. Met andere woorden: het ene mineraal is niet gelijk aan de anderen. Nog anders gezegd: een amethist die in Brazilië werd gevonden, straalt totaal anders uit dan die uit Mozambique. Nog sterker: geen enkele amethist straalt hetzelfde uit, zelfs twee die oorspronkelijk naast elkaar in de aarde begraven lagen.

- Dan is er nog wel de aankoopprijs, die niet enkel en alleen door het gewicht wordt bepaald, maar ook door de kwaliteit van de edelsteen én de afwerking ervan, zijnde: machinaal gegoten of handgemaakt. Met de hand afgewerkte schedels zijn nu eenmaal duurder. Indien je prijzen van schedels vergelijkt, kijk dan vooral naar de afwerking van de tanden.

Enerzijds kan de uiterlijke vorm belangrijk zijn omdat het mooi oogt, maar in wezen is de edelsteensoort van de machinaal vervaardigde schedel even belangrijk. Dus hoef je niet te denken dat die van een lagere kwaliteit is: je verlaagt hem daardoor. Bovendien is zowel bij de met de hand vervaardigde schedel als de machinale vooral de inhoud primordiaal! Maar de uitleg daarvan wordt enkel en alleen aan onze kopers verklapt. Wel moet je je voor namaak hoeden. Zo is een echte amethist met het blote oog moeilijk van namaak amethist te onderscheiden, en zo meer.

Na jouw aankoop

Wens je de schedel als decoratie aan te kopen? Of, om er jouw persoonlijke uitstralingen in vast te leggen? Want, zo kan je een schedel uitkiezen vanwege de beschreven werkingen die het lichaam bijstaan zichzelf te helen - of, je kunt je laten leiden door jouw intuïtie. Tevens kan je daarbij boeken of het internet raadplegen teneinde er voor jezelf de nodige inspiratie uit te putten. De toegeschreven eigenschappen worden weliswaar versterkt dankzij al hetgeen jij er zélf inlegt. Sommige kwatongen durven het weleens 'placebo-effect' noemen. Draai, of keer het: elke placebo activeert de werkzaamheden van onze hersenen en speelt vooral in op het zelfgenezende vermogen van ons lichaam. Placebo wordt in dit geval dan ook eerder gebruikt in de betekenis van een 'positief verwachtingseffect op genezing'. Daarna kan je jouw schedel in huis, op kantoor of in een behandelruimte plaatsen - bijvoorbeeld: ter bevordering van de Feng Shui.

Werkelijke waarde

Indien we zouden schrijven - hetgeen niet het geval is - dat deze schedel de eigendom van de een of andere beroemdheid is geweest, dan zou hij misschien van de ene dag op de andere meerdere honderdduizenden euros waard zijn. :-) Dit doet ons aan het volgende verhaal denken...

Een meester gaf aan zijn leerling de opdracht om de waarde van een ring te laten bepalen door iedereen die hij de eerstvolgende weken zal ontmoeten, hen aan te spreken en de vragen te stellen: "Wat is die ring volgens jou waard? En zou je hem zélf voor die prijs willen aankopen?"..

Toen ze elkaar een maand later terug ontmoetten, moest de meester aanhoren dat de hoogste prijs 100 € was - maar, omdat die persoon reeds een ring aan zijn hand droeg, wilde hij die niet aanschaffen.

De meester glimlachte, en zei: "Ga seffens eens naar de juwelier op de hoek van deze straat. Laat hem de waarde bepalen, en vraag achteraf of hij die ring voor dat bedrag zélf zou aankopen..."

Een dik half uur later kwam de leerling terug. Met wangen vervuld van schaamte moest hij bekennen dat die juwelier hem gerust voor 15.000 € euro zou willen aankopen. Daarop nam de meester de ring in ontvangst, zeggende: "Als je de tijd ervoor neemt, zal je een juwelier vinden die er minstens het dubbele voor geeft."

Moraal van het verhaal: de juiste koper zal hem op de juiste waarde schatten. :-)

- Wat de afbeeldingen betreft, noteer dat vanwege de lichtinval die bij de cameraopnamen wordt aangewend, en de instellingen van jouw beeldscherm, de kleuren enigszins van de originelen zullen afwijken.

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige BPost-wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verpakking- & verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je écht veel te veel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort.

Disclaimer: Het gebruik van edelstenen of mineralen als wellness behandeling is een persoonlijke keuze. Hoewel ze volgens diverse auteurs gebruikt worden om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de kristallen schedels, die op onze website worden verkocht, geen garantie voor dergelijke resultaten. Daarom kan DIMschool vzw de werkzaamheden ervan niet garanderen, noch er aansprakelijk voor worden gesteld. En, nogmaals: wat gezondheidsproblemen betreft, doet men er best aan een arts te consulteren - en, stoppen met medicijnen of behandelingen is natuurlijk ook geen aanrader zonder eerst een zorgverlener te raadplegen. Pure logica, nietwaar?


Hoe goed vind je dit product?