Het Dilemma

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Thrillers en Spanning

Fictief verhaal over een man die met enkele vrienden tracht door middel van automatische incasso een aantal banken op te lichten en tegelijkertijd zijn oplichtingspraktijken verfilmt om de opnamen later aan het meestbiedende tv-station te verkopen.

Een eerzame burger, liefhebbende echtgenoot en vader van vier zonen, ontdekt een gat in een maatschappelijk breed geaccepteerd systeem. Een gat zo groot dat niemand het tot nu heeft gezien. Of willen zien... Als diezelfde eerzame man tezelfdertijd een groot financieel probleem heeft, zo groot dat hij niet eens in staat is de schoolboeken van zijn kinderen te betalen, zou hij weleens in de verleiding kunnen komen. Zie hier de geboorte van: Het dilemma.

Het principe is zo simpel, dat het verbazingwekkend is dat niemand anders ooit op de gedachte is gekomen. Kan het echt zo simpel zijn? Hebben al die dure mannen achter al die dure bureaus in al die kapitale bankgebouwen in de hele wereld zitten slapen? Kan het waar zijn dat iedereen op zeer eenvoudige wijze een ton, een miljoen, een miljard, ja, elk denkbaar bedrag zo maar kan binnenhalen?

Voor dat dilemma staat Paul Alby,het alter ego van auteur Fons Schirris, die met dit boek bewijst dat het mogelijk is een briljant idee uit te voeren en nog eerlijk te blijven ook.

Ineens besef je dan hoe eenvoudig het is om aan EEN MILJARD te komen...

Mijn naam is Fons Schirris en ik ben creatief ondernemer. Ik verdien de kost met ongewone oplossingen voor alledaagse problemen. Tientallen octrooien, beschermde modellen en merken heb ik op mijn naam staan. Dat motortje daarboven in mijn hoofd is gewoon niet uit te zetten, hoe kan ik verdienen aan iets waar een ander nog nooit aan heeft gedacht? En daar begint mijn dilemma. Want kortgeleden had ik ineens een brainwave met een eigenlijk volslagen belachelijk idee, alhoewel belachelijk, het zou uitvoerbaar kunnen zijn. Het enige nadeel is dat de wijze waarop je er enorme rijkdom mee vergaart niet geheel eerlijk is. Nou ja, niet eerlijk is een beetje zwak uitgedrukt, eigenlijk is het pure oplichterij. Maar het idee is briljant, het is uitvoerbaar, je kunt er zoveel geld mee binnenhalen als je wilt...

Dat is dus mijn dilemma...

Het principe is zo simpel, dat je je erover verbaast dat niemand anders ooit op de gedachte is gekomen. Kan dit echt? Is het zo simpel? Hebben ze achter al die dure bureaus zo zitten slapen? Kan echt iedereen zo eenvoudig een ton, een miljoen, ja zelfs een miljard euro binnenhalen? De verleiding om het te proberen is wel heel erg groot...

Maar ik ben geen crimineel. Stel je voor dat ik een crimineel geweest zou zijn of, zeer actueel, een terrorist die erop uit is de hele Westerse markteconomie volledig te ontregelen, dan had ik hier toch mijn gouden kans gezien. Gelukkig dus maar dat ik geen misdadiger ben. Maar ik ben wel slim en creatief genoeg om op een eerlijke manier dit briljante idee in de praktijk te brengen. En er natuurlijk goed aan te verdienen. Hoe? Dat leest u in mijn boek Het dilemma. Een real crime soap die de hele internationale financiële wereld op z'n kop zal zetten. En ik voorspel u: mijn toekomst... is over een jaar geschiedenis.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 14,99 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?