Vliegers boven Lentestad

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Romans

Meia, een jonge vrouw, keert terug naar de stad waar zij opgroeide - Lentestad. Zij ontmoet er opnieuw haar twee grote jeugdliefdes - een vrouw en een man, die inmiddels met elkaar zijn getrouwd. De man, Duang, is echter de stad en de schande ontvlucht vanwege zijn liefde voor zijn tweelingzusje Xia. Ook ziet Meia er Oom Chu terug, de steeds machtiger wordende theaterregisseur, met zijn onuitputtelijke voorraad verhalen en verzinsels. Het is Xia, die na diens dood de verhalenverteller van Lentestad wordt.

Met omtrekkende bewegingen trachten Yuhong Gong's personages zich te verzoenen met de ongrijpbare stad van het verleden, en de onmogelijkheden van een gedroomde driehoeksverhouding. In al dan niet gedeelde herinneringen, terugkerende liefdesaffaires en lokale legenden - waaronder die van Lady Lotus, de ‘Ophelia van Lentestad’ en die van club Caesar, het legendarische ‘Bordeel van de Duizend Bloemen’ - beschrijven zij de liefdes, de geuren, de verlangens en het marmer van de stad. VLIEGERS BOVEN LENTESTAD is een zinnelijke roman, vol melancholie en levensvreugde, vol verbeeldingskracht en erotiek.

Yuhong Gong (1968) is geboren in Kunming, China. Zij studeerde antropologie en archeologie aan de universiteit van Xiamen. In 1990 trok zij naar Londen, waar zij de studie antropologie voortzette, en vervolgens naar Leiden in 1991, alwaar zij Japanologie studeerde. Zij werkt als freelance tolk/vertaalster; voor Uitgeverij De Geus vertaalde zij 'Spannend Spel' van Wang Shuo. 'Vliegers Boven Lentestad' is haar debuut in de Nederlandse literatuur.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: in goede staat.

Winkelprijs: 14,99 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?