Hoe het leven de dingen regelt

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Weetjes allerlei

De mens als noodzakelijke uitkomst van de evolutie, is de basisstelling van de auteur. Maar, in de evolutie draait alles om toeval, beweren wetenschappers als Stephen J. Gould en Richard Dawkins: de evolutie is bepaald door stom toeval. Met andere woorden: iedere keer dat je de band terugspoelt en op play drukt, zal de wereld er anders uit zien. Een planeet zonder mensen, zelfs zonder enige vorm van intelligent leven - alles is mogelijk.

In 'Hoe het leven de dingen regelt' trekt bioloog Simon Conway Morris ten strijde tegen deze visie. Speel de band nog eens af, zegt hij, en je ziet grofweg dezelfde patronen ontstaan. Eigenschappen als intelligentie, het vermogen complexe samenlevingen te vormen en werktuigen te vervaardigen, cultuur - ze liggen allemaal besloten in de wetten van de natuur.

Hoe het leven de dingen regelt is een belangrijk boek. In een helder, dwingend betoog zoekt en vindt Conway Morris overtuigende bewijzen voor een stelling die ons denken over onze plaats in het universum ingrijpend zal veranderen.

Simon Conway Morris is professor evolutionaire paleobiologie in Cambridge. In 1990 werd hij, als een van de jongsten ooit, gekozen tot Fellow van de Royal Society, de oudste en meest prestigieuze Academie in de westelijke wereld. Conway Morris heeft veldwerk gedaan in China, Mongolië, Australië en Groenland.

Meer info? Klik hier.  

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 29,95 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?