Strijden voor mijn land

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Biografie

Senait Mehari werd geboren in Asmara, de huidige hoofdstad van Eritrea. Al snel na haar geboorte laat haar vader de familie in de steek, zijn vrouw achterlatend met hun kleine kinderen. In haar wanhoop besluit zij haar dochtertje te vondeling te leggen. Senait groeit op in een treurig weeshuis, totdat haar moeder haar vijf jaar later terugvindt en op komt halen.

Even lijkt het erop dat Senait een normaal en vrolijk leven kan leiden, maar dan verschijnt haar vader plotseling weer op het toneel. Hij haalt Senait en haar zusje bij hun moeder weg, en een akelige tijd volgt.

Als de burgeroorlog te heftig wordt besluit Senaits vader zijn dochters over te geven aan het rebellenleger, waar Senait wordt getraind tot kindsoldaat. Lange jaren van honger, ziektes, aframmelingen en onderdanigheid volgen. Maar weer wordt ze gered, ditmaal door een oom die haar meeneemt en naar Soedan brengt. Als haar vader haar weer op het spoor komt, weet Senait naar Europa te vluchten, om eindelijk een eigen leven op te kunnen bouwen.

Strijden voor mijn land is het bewonderenswaardige verslag van Senaits jeugd in Eritrea en haar jaren in het rebellenleger. Het is een roep om aandacht voor de problematiek rond kindsoldaten, een onderwerp dat Senait samen met Unicef en Terre des Hommes op de politieke agenda’s probeert te krijgen.

Meer info? Klik hier.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 18,50 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?