Het geheim van Cheops

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Thrillers en Spanning

Mystieke symbolen, dode talen, duistere profetieën, geheime doorgangen, onzichtbare valdeuren, verdekte nissen gevuld met dodelijke substanties, kuilen met vlijmscherpe spiesen, gevaarlijke stapstenen of traptreden die eeuwenoude verborgen mechanismen in werking zetten. Alle elementen uit de Indiana Jones en soortgelijke films zijn zo'n beetje in Het geheim van Cheops aanwezig. Ook enkele aspecten uit de Dan Brown boeken komen aan de orde maar Reilly doet daar absoluut niet geheimzinnig over. Er wordt openlijk aan de "Raiders of the lost ark" en "De Da Vinci Code" gerefereerd maar hij heeft zelf ook wat leuke wetenswaardigheidjes toegevoegd.

Het geheim van Cheops gaat over de zoektocht naar de geheimzinnige verdwenen gouden driehoek van de grote piramide van Cheops. De driehoek is vlak na de voltooiing van het immense bouwwerk weer van de top verwijderd, vervolgens in zeven stukken gesplitst en verdeeld over de wereld. In oude geschriften staat beschreven waar de verschillende delen zich bevinden alleen kan niemand die taal, het Woord van Thoth, ontcijferen behalve afstammelingen van het orakel van Siwa. De Amerikanen en enkele grote Europese landen inclusief het Vaticaan willen in het bezit komen van de mysterieuze driehoek omdat volgens de legende de bezitter van de gouden driehoek de komende 1.000 jaar de alleenheerser over de wereld wordt. Een derde, kleinere, groep onder leiding van Jack West jr. wil dit zien te voorkomen en met gevaar voor eigen leven proberen ze de Amerikanen en de Europese coalitie, te snel af te zijn.

Zoals van Matthew Reilly bekend is, staat het boek bol van de spannende achtervolgingen en nipte miraculeuze ontsnappingen maar als je daar doorheen kan prikken, heb je toch best een aardig boek in handen. Wat ook mooi én erg handig is, zijn de verklarende tekeningen waardoor je alles veel beter snapt en een duidelijker beeld krijgt van de verschillende situaties.

Tijdens het lezen krijg je soms eveneens het idee dat je in een computerspelletje verzeild bent geraakt met allerlei hindernissen die je moet ontwijken en raadsels die je op moet lossen om naar een volgend level te kunnen gaan. Daarbij heb je de keus uit het modernste wapentuig en andere hulpmiddelen om antieke vallen onschadelijk te maken of te omzeilen en tegelijkertijd jouw tegenstanders mee op afstand te houden. Het is een bijzondere gewaarwording waarbij je je prima kunt vermaken.

De Australiër Reilly, die op 19-jarige leeftijd zijn eerste thriller schreef, heeft een leuke mengeling van oudheidkundige feiten en mythen gebruikt om een fantasierijke en spannende actieroman te schrijven dat leest als een adventuregame met een soort Steven Seagall als de mannelijke Lara Croft in de hoofdrol.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 17,95 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?