Broeder Grimm

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Thrillers en Spanning

Hamburg wordt opgeschrikt door een moordenaar die de sprookjes van de gebroeders Grimm op een wel heel lugubere manier interpreteert. Op verschillende plaatsen in de stad worden lijken gevonden, waarbij de plaats delict een scène is uit een sprookje en de slachtoffers teksten of verwijzingen uit het sprookje in hun handen hebben. Maar die plaatsen liggen kriskras over Hamburg verspreid, wat de zoektocht naar deze geniaal gestoorde killer niet vergemakkelijkt.

Tegelijkertijd ontstaat in de literaire pers de nodige beroering. Een jonge Duitse schrijver heeft een roman gepubliceerd in de vorm van een dagboek van de gebroeders Grimm, waarin wordt gesuggereerd dat een van de broers een kindermoordenaar was. Na de derde 'sprookjesmoord' stort ook de sensatiepers zich op de moorden van Broeder Grimm, zoals de moordenaar al wordt genoemd.

Terwijl hoofdinspecteur Fabel en zijn mensen naarstig op zoek gaan naar aanknopingspunten, worden ze langzaam meegezogen in de geheimzinnige wereld van legenden en volksverhalen, die echter geenszins een sprookjesachtig einde kennen....
 
Russell, die de thrillerwereld al een eerste keer deed opschrikken met het gruwelijke Adelaarsbloed koppelt een vernuftig plot aan de meer vertrouwde clichés van het genre. De schrijver laat je goed nadenken en al speurende kom je uiteindelijk tot een verrassende conclusie.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 17,95 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?