Bonjour tristesse

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Romans

In Bonjour tristesse brengt de zeventienjarige Cécile samen met haar vader de zomer door in een landhuis aan de Franse Rivièra en verwondert zich over de wereld van de jetset. Wanneer haar vader zijn versierdersbestaan dreigt in te leveren voor een huwelijk met de dominante Anne komt het gemakkelijke leventje van Cécile in gevaar. Cécile accepteert dit niet zonder slag of stoot en besluit haar vaders huwelijksplannen te ondermijnen. Ze bedenkt een plan waarbij ze haar naasten als pionnen bespeelt.

Toen Françoise Sagan Bonjour tristesse in 1954 op achttienjarige leeftijd publiceerde sloeg het in als een bom. Ondanks haar eigen jonge leeftijd had ze een roman geschreven die blijk gaf van een diepgaand inzicht in de psyche van een meisje als zijzelf en haar problemen met volwassen worden.

Deze ophefmakende roman is één van de grote klassiekers die werd verguisd, geprezen, in meer dan 20 talen vertaald, verfilmd en...: nog steeds overal ter wereld gretig gelezen. "De boeken van Françoise Sagan vertonen de zeldzame eigenaardigheid, dat zij tegelijk een onvoorzienbare lezerskring aan zich binden en worden gewaardeerd door de letterkundige critici. Waar ligt de oorzaak van dit merkwaardig verschijnsel - van samengaan van populariteit en literaire erkenning? De critici hebben opgemerkt dat de schrijfster in deze romans nergens gebruik heeft gemaakt van goedkope effecten om de gunst van de lezers te winnen. Zij romantiseert het leven niet, maar geeft het weer zoals het is. Haar boeken komen niet voort uit een hoofd vol problemen, maar uit een hart vol ervaringen," zei wijlen dr. P.H. Ritter jr. indertijd voor de A.V.R.O.-microfoon.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 9,50 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?