Krachten

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Weetjes allerlei

Met een magneetje kun je een blaadje aan de ijskast hangen. Hoe en waarom blijft dat magneetje aan de ijskast hangen? Het antwoord op die vraag blijkt niet zo eenvoudig. Tussen de ijskast en het magneetje vindt een ingewikkeld uitwisseling van elementaire deeltjes plaats. De fundamentele processen in deze microwereld zijn nauwkeurig in kaart gebracht, maar dat helpt weinig. In dit essay, speciaal geschreven voor de WetenWeek, legt wetenschapsjournalist en natuurkundige, Vincent Icke, op sprankelende wijze uit wat krachten zijn, hoe ze werken en waarom ze zo fascinerend zijn.

Aan de hand van praktische voorbeelden en gelijkenissen voert Icke de lezer mee in de wereld van fietspompen, steren, ruimtekrommingen en elementaire deeltjes. Tussendoor legt hij uit hoe de wereld van Descartes en Newton verschilt van die van Einstein en Feynman. Naarmate onze kennis groeit, lijken krachten steeds geheimzinniger te worden.

Meer info? Klik hier.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 7,50 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?