Dokter Le Compte - Biografie van een excentriek

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Biografie

Herman Le Compte (1929 – 2008) was een Vlaams arts. Hij liep humaniora aan het Sint-Jozefscollege (Aalst), geleid door de paters jezuïeten. In latere interviews keek hij met waardering terug op de intellectuele en culturele vorming die hij aan dit college genoot.

In de jaren vijftig werkte hij als arts in Congo. Volgens Le Compte zelf noemde de bantoestam hem "munganga mandefo", wat "de tovenaar met zijn baard" zou betekenen.

Hij specialiseerde zich in de geriatrie en de gerontologie. Hierbij was vooral zijn eerste Wet van Le Compte van belang: "De veroudering gaat sneller naarmate de tekorten groter en talrijker zijn." Hij werd ook weleens 'de vitamine-dokter' genoemd.

Hij werd tijdens de jaren zeventig bekend via zijn werken en theorieën over ouderdom. In 1972 werd hij, vanwege zijn controversiële theorieën en uitspraken, door de Orde van geneesheren geschorst.

De titel van één van zijn boeken luidde; 'Hoe word ik 1000 jaar?' Na een zware malaria-aanval in 1999 stopte hij met werken.

Een aantal van zijn boeken ontstonden in de vorm van audiocassettes die hij volpraatte, en die dan door dochter Aldegonde werden uitgetypt.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 14,95 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?