Kelly

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Biografie

Kelly van der Veer (Hilversum, 6 mei 1980) is een Nederlandse transseksuele mediapersoonlijkheid. Kelly werd geboren in Hilversum onder de naam Ferry van der Veer. Op jeugdige leeftijd deed Van der Veer mee aan Kinderen voor Kinderen en was te horen op de cd's van afleveringen 12 t/m 15. Een paar jaar later, in 1997, werd Van der Veer nog als travestiet winnaar van het Veronica-programma De Travestieshow, gepresenteerd door Robert ten Brink.

Op 7 februari 2000 onderging Van der Veer een geslachtsaanpassende operatie. Al geruime tijd voor deze ingreep gebruikte ze de voornaam Kelly.

Landelijke bekendheid krijgt zij met haar deelname in 2001 aan de derde editie van Big Brother - The Battle, waarin ze 7e wordt. Hierna brengt ze een paar minder succesvolle singles uit en is ze geregeld als gast te zien in allerlei televisieprogramma's. Zo doet ze een aantal keren mee aan "Het groot nationaal verkeersexamen" op SBS6 en verder is zij te zien in onder andere Patty's Fort (Yorin, 2004), Gemma Glitter's Gezondheidsshow (Zeppelin, 2004), De nationale IQ test (BNN, 2005), Hotel Big Brother (Talpa, 2006) en Dancing on Ice (RTL 4, 2007). Ze is vaak te gast in het televisieprogramma JENSEN! van Robert Jensen, waarin ze ook een eigen, wekelijks item heeft: Gewoon Kel. Wederom kwam ze in het nieuws toen ze een webcamsekssite opende. Verder figureerde ze in een aantal films, waaronder Gay.

In oktober 2006 is de autobiografie van Van der Veer verschenen. Andries de Jong, een vroegere medebewoner van het Big Brother huis, tegenwoordig journalist voor het weekblad Party, was medeauteur van Kelly. Bij de presentatie van het boek verklaarde Van der Veer een stichting voor transseksuelen te willen oprichten. Ze meent veel te kunnen betekenen voor jongens en meisjes die worstelen met transseksuele gevoelens.

Vanaf 2012 was Van der Veer webcamgirl en werkzaam als make-up specialiste. In 2015 was Van der Veer te zien in het RTL 5 programma Shopping Queens VIPS, ze eindigde op de derde plek. In de zomer van 2016 werd bekend dat ze als prostituee werkt in een bordeel in Den Haag.

 


Hoe goed vind je dit product?