Mijn status is positief

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Maatschappij

Het begon nochtans met een eenvoudig idee. Een fotoboek over gewone mensen, in Europa en Afrika, allemaal seropositief. Lieve zou de foto's maken, ik de onderschriften. Maar de foto's werden beelden en de teksten verhalen. En voor we het goed en wel beseften, verzeilden we in Kenia bij Achieng, een 36-jarige vrouw die hiv niet als een straf maar als haar opdracht ziet. 'My status is positive', zei ze, en ze nam ons mee naar de zwarte prostituees Deborah, Lucy, Mbaika, Benta en Winie. In het gezelschap van de verkrachter Abed en de moordenaar Kush leidde ze ons door de sloppenwijken tot we, op een onbewaakt moment, te lang in de ogen van een klein meisje keken. Plots stond de wereld stil. En voor het eerst, na al die verre reizen, waren we niet meer in staat ons zomaar om te draaien en terug naar huis te gaan. Om een lang en ingewikkeld verhaal in enkele woorden samen te vatten: Hope, een zwart meisje van veertien maanden, heeft ons verrast en verleid."

Met 'Mijn status is positief', een dagboek in zwart-wit' brengen journaliste Annemie Struyf en fotografe Lieve Blancquaert opnieuw een onthutsend en beklijvend verhaal, in woord en beeld. Over aids in Afrika en Europa, over seropositieve mannen en vrouwen, over seks en geweld. Over een ontmoeting die in snelvaarttrein het leven van de journaliste overhoop haalde.

"Nu leeft Hope in mijn huis. Vandaag is ze om halfnegen wakker geworden. We hebben haar nog even bij ons in bed genomen. We hebben samen ontbeten, met zeven rond de tafel. Hope at cornflakes en zit nu samen met haar jongste zus in bad. Terwijl ik deze woorden schrijf, hoor ik haar kraaien van plezier." - Annemie Struyf -

Meer info? Klik hier.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 22,90 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?