Het andere eiland

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Romans

1940: Leonor, de echtgenoot van een hooggeplaatste republikein, die is gefusilleerd door de falangisten tijdens de Spaanse Burgeroorlog, wordt samen met haar dochter Camila verbannen naar Cabrera, een eilandje voor de kust van Mallorca. Hun gezelschap bestaat uit wat vissers, een Duitse kluizenaar, een echtpaar dat een miserabele kantine beheert, een klein militair garnizoen dat als de dood is voor een inval van de Engelsen, en Benito Buroy Frere, naar Cabrera gestuurd om iemand te elimineren.

Deze mensen moeten het met elkaar zien te rooien op een plek en in een tijd waarin weinig ruimte lijkt te zijn voor nuance.

Cabrera is een detentie-eiland waar echter ook nog allochtonen wonen, een ogenschijnlijk eenvoudige samenleving die onderhuids nochtans onderhevig is aan tal van confrontaties. Eén van de gedetineerden wordt trouwens de prooi van een huurmoordenaar. Bij dat alles moet Leonor haar dochter nog enige opvoeding zien mee te geven, maar gelukkig kan ze daarvoor steunen op een lokale sterke vrouw.

Het is een roman over overlevenden, en een roman die laat zien dat de dingen die ons gelukkig maken altijd meer afhangen van de menselijke integriteit dan van wetten en regels. Geschreven door een auteur die daarbij behendig de valkuilen van de sentimentaliteit vermijdt.

Zarraluki schildert een ongenadig maar menselijk meeslepend verhaal van liefde en vertrouwen, verraad en perversie, maar altijd blijft er dat beetje hoop branden dat het leven ondanks alles de moeite laat: iedereen is verliezer, iedereen is winnaar, niemand is onmisbaar.

Pedro Zarraluki (1941) is auteur van zes romans en twee verhalenbundels en ontving voor zijn werk diverse belangrijke onderscheidingen. Hij woont in Barcelona en is mede-eigenaar van een beroemd restaurant, Salambó, een literaire ontmoetingsplaats.

Voor 'Het andere eiland' ontving hij de prestigieuze Premio Nadal 2005, een van de oudste literaire onderscheidingen in Spanje.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 16,95 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?