De verborgen rivier

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Romans

William Thornhill groeit op in een achterbuurt in het negentiende-eeuwse Londen. Als hij een kleine misdaad begaat wordt hij verbannen naar een Australische strafkolonie. Met zijn vrouw Sal en hun kinderen vertrekt hij naar het vreemde, vijandige en verre land. Daar ontstaat een strijd tussen de Aboriginals en de nieuwe bewoners. Om in die strijd te overleven zal Thornhill al snel de moeilijkste beslissing van zijn leven moeten nemen. En, William wordt niet enkel fysiek maar ook moreel keer op keer zwaar op de proef gesteld.

Dit meeslepende historische verhaal doet denken aan het werk van Peter Carey en Sarah Waters. De verlangens van de kolonisten, hun morele dilemmas en de gevaren waarmee zij geconfronteerd worden zijn weergaloos beschreven. 'De verborgen rivier' is een universeel en tijdloos verhaal over de waarde van bezit en identiteit en over wat het betekent je ergens thuis te voelen.

Kate Grenville woont in Sydney. De verborgen rivier werd bekroond met de Commonwealth Prize 2006 en genomineerd voor de Man Booker Prize 2006. Terecht, want hoewel het een tearjerker van formaat is, werd dit boek voelbaar bezield geschreven, op het scherp van de snee en meedogenloos, maar tegelijk vol begrip voor de dikwijls zo peilloze menselijke natuur. Een onweerstaanbaar historisch verhaal dat met veel drive en passie werd geschreven en toch mooi werd gedoseerd. Haar eerdere roman 'Dromen van volmaaktbeid' won de Orange Prize 2001.

'Het verhaal over wederzijdse vooroordelen is van alle tijden.' - De Standaard.
'Een verdrietig boek, prachtig geschreven.' - The Observer.
'Een schrijfster met een verbijsterend talent.' - The New York Times.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 19,95 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?