Podcasting

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Management

Podcasting, een samentrekking van iPod - de draagbare mp3-speler van Apple - en broadcasting (Engels voor uitzenden), is het verspreiden van audiobestanden met discussies, radioshows of muziekprogramma's op internet. podcasts zijn, anders dan de term doet vermoeden, op elke (draagbare) mediaspeler te gebruiken. Door je te abonneren op podcasts, worden dagelijkse of wekelijkse uitzendingen van je favoriete programma automatisch van internet gehaald en op je mediaspeler geplaatst. Zo bepaal jij waar je de uitzendingen beluistert: thuis, in de auto of in de trein.

Tegenwoordig kun je met eenvoudige middelen content produceren en verspreiden. Als je weet waar je ze kunt vinden en hoe je zo moet gebruiken. Dit boek zet het fenomeen podcasting op een helder wijze uiteen aan de hand van drie vragen: wat is het, hoe werkt het en hoe doe ik het?

Met verschillende cases als voorbeeld leer je zelf podcasts te creëren, publiceren en aan de rest van de wereld bekend te maken. Ingewikkeld klinkende zaken als 'RSS met enclosures' worden helder uitgelegd. Ook de nieuwste ontwikkeling, vodcasting - podcasts met videobestanden - komt ruimschoots aan bod. Met dit boek en de bijgeleverde software kun je meteen aan de slag om je eigen podcasts te maken.

- Sietse Kuipers (1952)studeerde aan de Pedagogische Academie Marienburg te Leeuwarden en werkte daarna als basisschoolleerkracht te Alkmaar, Slootdorp, Wanswerd en Birdaard. Hij was directeur van de school in Wanswerd van 1980 tot 1985. Na zijn studie Onderwijskunde aan de Open Universiteit vestigde hij zich als freelance onderwijskundigontwerper. In die hoedanigheid ontwikkelt hij boeken en software voor kinderen en leerkrachten.

Inhoudsopgave

1. Wat is het?
- Wat zijn podcasts?
- Ontstaansgeschiedenis
- Hebben podcasts bestaansrecht?
- Soorten podcasts
- Speciale categorieën
- Onafhankelijke van internet
- Podcasts in de praktijk
- KXradio
- Podcasting met Juice Receiver (voorheen iPodder Lemon)
- MP3
- RSS

2. In het diepe
- Zoeken
- Podcasting-het betere werk
- Studeren
- Godcast, ofwel SQPN
- Conclusie

3. Under construction
- Audacity
- De voorbereiding
- Afspelen en editen
- Extra's
- Opnemen
- Publiceren

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 24,95 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?