De dochter van de alchemist

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Romans

Engeland, begin 18e eeuw.

Op het geïsoleerde landgoed Selden in Buckinghamshire wonen de jonge Emilie Selden en haar vader met hun twee bedienden. Sir John Selden is een gerespecteerd alchemist en Emilie helpt hem bij zijn experimenten. Ze leiden een teruggetrokken bestaan.

In het voorjaar van 1725, wanneer ze achttien jaar oud is, ontmoet Emilie de aantrekkelijke Robert Aislabie. Emilie, die zich tot dan toe niet bewust was van haar vrouwelijkheid en schoonheid, valt onherroepelijk voor de rokkenjagende koopman. Ze wordt zwanger en vertrekt met hem naar Londen waar het societyleven lokt. Haar vader blijft gebroken achter.

Veel later ontdekt ze dat Aislabie het gemunt heeft op het geheime intellectuele erfgoed van haar vader, met alle onverwachte, verstrekkende gevolgen van dien...

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 19,95 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?