Shalimar de clown

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Romans

India - dat is de naam die Max Ophuls, voormalig ambassadeur van India in de Verenigde Staten, aan zijn dochter heeft gegeven. Het is een naam die ze tegen wil en dank met zich meedraagt, want zij hoort eerder bij de nieuwe wereld dan bij de oude, in haar geval: Kasjmir.

Maar hoezeer zij en haar vader ook van Los Angeles houden, ze komen niet los van het moederland. Wanneer vader zich op tv in stevige bewoordingen uitlaat over de politieke situatie in Kasjmir, wordt hij een dag later doodgeschoten. Deze situatie vormt het uitgangspunt voor een spannende politieke thriller, waarin Rushdie de hedendaagse verhouding tussen Oost en West op scherp stelt - maar misschien wel vooral de verhouding tussen het persoonlijke en het politieke. 'Shalimar de clown' vertelt een adembenemend verhaal dat reikt van Kasjmir tot Californië, en van de Tweede Wereldoorlog tot het ontstaan van hedendaags islamitisch terrorisme; het verhaal van een ambitieuze dorpsschone uit Kasjmir die haar jeugdliefde tot beroepsterrorist maakt. Zoals in al zijn grote werken verweeft Salman Rushdie de persoonlijke verhalen van zijn hoofdpersonen met de wereldgeschiedenis en verschaft daarmee zowel diep inzicht in de menselijke drijfveren als in de belangrijkste vragen van onze tijd. Shalimar de clown is Salman Rushdie op zijn allerbest.

Meer info? Klik hier.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 24,90 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?