Amethist Geode Schedel

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Schedels

Deze prachtige geode amethist schedel, waarvan er slechts één exemplaar bestaat, weegt 4 kg 340 gram. Foto's ervan kan je best bewonderen op de Spiritualia website via deze link.

Hoogte: 15 cm

Breedte: 14 cm

Diepte: 20 cm

Werkelijke waarde: indien we zouden schrijven - hetgeen niet het geval is - dat deze schedel de eigendom van de een of andere beroemdheid is geweest (Michael Jackson, bijvoorbeeld), dan zou hij van de ene dag op de andere meerdere honderdduizenden euros waard zijn. :-)

Dit doet ons aan het volgende verhaal denken...

Een meester gaf aan zijn leerling de opdracht om de waarde van een ring te laten bepalen door iedereen die hij de eerstvolgende weken zal ontmoeten, hen aan te spreken en de vragen te stellen: "Wat is die ring volgens jou waard? En zou je hem zélf voor die prijs willen aankopen?"..

Toen ze elkaar een maand later terug ontmoetten, moest de meester aanhoren dat de hoogste prijs 100 € was, maar omdat die persoon reeds een ring aan zijn hand droeg, wilde hij die niet aanschaffen.

De meester glimlachte, en zei: "Ga seffens eens naar de juwelier op de hoek van deze straat. Laat hem de waarde bepalen, en vraag achteraf of hij die ring voor dat bedrag zélf zou aankopen..."

Een dik half uur later kwam de leerling terug. Met wangen vervuld van schaamte moest hij bekennen dat die juwelier hem gerust voor 15.000 € euro zou willen aankopen...

Daarop nam de meester de ring in ontvangst, zeggende: "Als je de tijd ervoor neemt, zal je een juwelier vinden die er het dubbele voor geeft, minstens."

Moraal van het verhaal is: vind de juiste koper, die alles op de juiste waarde kan schatten. :-)

Ook in dit filmpje is hij heel goed te zien!


Hoe goed vind je dit product?