Amethist Geode Schedel van 4,340 kg

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Schedels/Mineralen/Varia

Deze prachtige, meest unieke met de hand vervaardigde geode amethist schedel weegt maar liefst 4 kg 340 gram. Afmetingen: hoogte: 15 cm - breedte: 14 cm - diepte: 20 cm. Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.

Nota: Dit is een steengoede prijs! Op het internet zul je er al gauw meer dan € 1.500 voor betalen. Klik op deze link om er een voorbeeldje van te vinden.

Amethist is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de macrokristallijne kwartsfamilie. De naam is afgeleid van het Griekse 'Amethystos'. In de Griekse mythologie vinden we daarover het volgende...: "Dionysus, god van de wijn, was verliefd op de mooie maagd Amethystos, die hem afwees omdat ze kuis en zuiver wilde blijven. Daarom besloot hij de hulp in te roepen van Artemis. Zij vond een manier om het meisje te helpen door haar te veranderen in een schitterende witte kwartsrots. Dionysos, vernederd en boos, goot er een glas wijn over, waardoor de kristallen paars werden en veranderde in wat wij nu als amethist kennen.

"Alles is energie... Indien alles over de werkzaamheden van amethist aan de weet wenst te komen, doe je er best aan om het internet af te schuimen - en de zaken die erop worden gepubliceerd mettertijd voor jezelf uit te testen. Op het internet kan je er, onder andere, het volgende over lezen...:

Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt kunnen worden en ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd kan worden. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer. Omdat het de bovenste chakra’s stimuleert, kan het de intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die aan het begin staan van hun spirituele pad. Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en nachtmerries en andere slaapproblemen.

Volgens online claims zouden amethisten verschillende fysieke helende eigenschappen hebben, waaronder: het versterken van het immuunsysteem - verbetering van de endocriene functie - verbetering van het uiterlijk van de huid - bevordering van de spijsvertering - vermindering van hoofdpijn -  het reguleren van hormonen, en zo meer.

Zo verhoogt amethist edelmoedigheid, het spiritueel bewustzijn en de psychische vermogens. Het brengt innerlijke vrede en genezing van lichaam, geest & ziel. Amethist is eveneens een krachtige en beschermende steen.  Hij beschermt tegen psychische aanvallen, transmuteert de energie in liefde en beschermt de mens tegen alle soorten kwaad, waaronder geopathische of elektromagnetische stress en kwade wensen van anderen. Amethist is een natuurlijke rustgever, verlicht stress en spanning, kalmeert prikkelbaarheid, brengt stemmingswisselingen in evenwicht, verdrijft woede, razernij, angst en bezorgdheid. Tevens verlicht het verdriet en rouw, en lost negativiteit op.  Amethist activeert het spirituele bewustzijn, opent de intuïtie en vergroot de paranormale vermogens.  Het heeft sterke helende en reinigende krachten. Amethist bevordert bovendien nuchterheid en werkt ontnuchterend bij overmatig gebruik van alcohol, drugs of andere verslavingen. Het kalmeert en stimuleert de geest, helpt je meer geconcentreerd te raken, verbetert het geheugen en de motivatie. Amethist helpt bij het herinneren en begrijpen van dromen, verlicht slapeloosheid en stimuleert onbaatzuchtigheid en spirituele wijsheid.

Amethist stimuleert de hormoonproductie en stemt het endocriene systeem en de stofwisseling af.  Het versterkt het immuunsysteem, vermindert pijn, reinigt het bloed en versterkt het lichaam in de strijd tegen kanker. Naar het schijnt vernietigt het kwaadaardige tumoren en helpt bij weefselregeneratie. Het verlicht fysieke, emotionele en psychologische pijn of stress, hoofdpijn en maakt spanningen los.  Het vermindert kneuzingen, zwellingen, verwondingen en behandelt gehoorstoornissen. Ook wordt beweerd dat het ziekten van de longen en luchtwegen, huidaandoeningen, celstoornissen geneest en ziekten van het spijsverteringskanaal.

Amethist kan in huis worden gebruikt om de vrije stroom van Feng Sui te bevorderen. Deze edelsteen wordt sterk geassocieerd met yin-energie en is een prachtig evenwichtsmiddel. Op kantoor helpt hij de innerlijke creativiteit te stimuleren, in de slaapkamer bevordert hij een diepe zielsrust en in familiekamers doet hij wonderen door negatieve spanningen te absorberen en deze energieën om te zetten in positieve.

Natuurlijk vind je er op het internet veel meer over. Maar het speciale van deze schedel is dat een een geode amethist is. Men treft er kleine holtes in aan die aan de binnenkant begroeid zijn met kristallen, die op hun beurt over eigen kwartseigenschappen beschikken. Ook de schedel zelf is een combinatie van kwarts en amethist. Vanwege de witte kwartslijnen van deze chevron-amethist, flèches d'amour' (liefdespijlen) genaamd, wordt gelijkaardige schedels aan geliefden geschonken.

Wat de specifieke eigenschappen van kwarts zijn, die de eigenschappen van de amethist versterken, vind je natuurlijk ook op het internet. Waaronder: "Chevron Amethist vermindert reacties van het lichaam op stress: onrustige benen, zenuwtics, spierspanningen, spijsverteringproblemen, eczeem, haaruitval, nagelbijten, kaakspanning. Bovendien zorgt de Amethistkwarts ervoor dat voeding beter opgenomen wordt."

Samenstelling: SiO² + (Al,Fe,Ca,Mg,Li,Na), hardheid: 7 en dichtheid: 2,6.

Verzorging: Amethist kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren.

Algemene info

- Ruwe (half)edelstenen worden diep in de aarde gevormd en kunnen wel miljoenen jaren oud zijn en krijgen pas hun pracht en praal wanneer ze geslepen worden. Bovendien beschikt elke edelsteen over een unieke uitstraling. Voor velen werkt hij therapeutisch. Zo zegt men daarbij dat de kracht en energie van edelstenen zacht op de omgeving inwerkt. Ze geven energie af en nemen de trillingen van hun omgeving in zich op.

- Het gebruik van edelstenen en mineralen is niet nieuw. In de Oudheid werden ze al gebruikt door vele natuurvolken, variërend van het verhelpen van ziekten tot het gebruik bij rituelen, voor het gunstig stemmen van de goden en bij vele andere magische doelstellingen. De oorsprong van de hedendaagse edelsteentherapie ligt dus bij de oude natuurvolken. Nog steeds werkt men met gegevens die door overleving bij ons zijn terechtgekomen en we voegen daar de nieuwe ervaringen van onze hedendaagse tijd aan toe.

- Naast de edelsteensoort hebben we nog de uiterlijke vorm. Zo wordt de schedel universeel gezien als het symbool van Leven, Dood & Oneindigheid. We kennen de eindeloos herhalende cyclus van dag en nacht, gescheiden door dageraad en schemering. Er zijn vlinders die slechts één cyclus leven. Maar er is ook de cyclus van het Leven, met zijn dag en nacht. Geboorte is de schemering, dood is de dageraad. Deze cyclus herhaalt zich eveneens oneindig. En wanneer de mens denkt dat hij de dood ziet, is het slechts de dageraad van de volgende dag die hij aanschouwt.

Maar, we hoeven het niet zozeer over een fysieke dood te hebben. Met andere woorden: de vele persoonlijkheden, die onze ware groei in de weg staan, zouden moeten afsterven, opdat de Ware Ik tevoorschijn kan treden. Misschien is 'afsterven' niet het juiste woord. 'Afzwakken' is beter, omdat ze dienaren moeten worden en geen meesters mogen blijven. Daarom staat Dood ook het symbool voor verandering, transformatie en de mogelijkheid toe te treden tot hogere dimensies, waaronder Werelden-24, -12 en -6. Een persoonlijke schedel laat jou aan al deze zaken dagdagelijks herinneren - en, wat nog belangrijker is: hij helpt jou bij de uitvoering van dat proces. En, net zoals eender welk ander proces neemt het wel tijd in beslag. Wees geduldig, en overtuig jezelf van alles wat er in deze tekst te lezen staat door gewoonweg alles voor jezelf uit te proberen! Bedenk daarbij dat alles dé betekenis verkrijgt die jij er zélf aan geeft.

- Schedels vinden zélf hun eigenaars. Het is dan ook de hoofdreden waarom een afbeelding jou op eerste zicht wel of niet zal aanspreken. Anderzijds is het een feit dat je soms aangetrokken wordt door datgene wat je afstoot. Zoals je weet, is alles gestolde energie met een eigen, unieke uitstraling. Zelfs dieren, waarvan men zou kunnen zeggen "dat ze zo lelijk zijn als de nacht" vinden een eigenaar. Niet vanwege hun uiterlijk, maar door hetgeen ze  uitstralen. Zo heeft elke bloem, plant, boom of wat dan ook een eigen, specifieke uitgaande vibratie. Met andere woorden: het ene mineraal is niet gelijk aan de anderen. Nog anders gezegd: een amethist die in Brazilië werd gevonden, straalt totaal anders uit dan die uit Mozambique. Nog sterker: geen enkele amethist straalt hetzelfde uit, zelfs twee die oorspronkelijk naast elkaar in de aarde begraven lagen.

- Dan is er nog wel de aankoopprijs, die niet enkel en alleen door het gewicht wordt bepaald, maar ook door de kwaliteit van de edelsteen én de afwerking ervan, zijnde: machinaal gegoten of handgemaakt. Met de hand afgewerkte schedels zijn nu eenmaal duurder. Indien je prijzen van schedels vergelijkt, kijk dan bijvoorbeeld vooral naar de afwerking van het gebit.

Enerzijds kan de uiterlijke vorm belangrijk zijn omdat het mooi oogt, maar in wezen is de edelsteensoort van de machinaal vervaardigde schedel even belangrijk. Dus hoef je niet te denken dat die van een lagere kwaliteit is: je verlaagt hem daardoor. Bovendien is zowel bij de met de hand vervaardigde schedel als de machinale vooral de inhoud primordiaal! Maar de uitleg daarvan wordt enkel en alleen aan onze kopers verklapt. Wel moet je je voor namaak hoeden. Zo is een echte amethist met het blote oog moeilijk van namaak amethist te onderscheiden, en zo meer.

Na jouw aankoop

Wens je de schedel als decoratie aan te kopen? Of, om er jouw persoonlijke uitstralingen in vast te leggen? Want, zo kan je een schedel uitkiezen vanwege de beschreven werkingen die het lichaam bijstaan zichzelf te helen - of, je kunt je laten leiden door jouw intuïtie. Tevens kan je daarbij boeken of het internet raadplegen teneinde er voor jezelf de nodige inspiratie uit te putten. De toegeschreven eigenschappen worden weliswaar versterkt dankzij al hetgeen jij er zélf inlegt. Sommige kwatongen durven het weleens 'placebo-effect' noemen. Draai, of keer het: elke placebo activeert de werkzaamheden van onze hersenen en speelt vooral in op het zelf-genezende vermogen van ons lichaam. Placebo wordt in dit geval dan ook eerder gebruikt in de betekenis van een 'positief verwachtingseffect op genezing'. Daarna kan je jouw schedel in huis, op kantoor of in een behandelruimte plaatsen - bijvoorbeeld: ter bevordering van de Feng Shui.

Werkelijke waarde

Indien we zouden schrijven - hetgeen niet het geval is - dat deze schedel de eigendom van de een of andere beroemdheid is geweest, dan zou hij misschien van de ene dag op de andere meerdere honderdduizenden euro's waard zijn. :-) Dit doet ons aan het volgende verhaal denken...

Een meester gaf aan zijn leerling de opdracht om de waarde van een ring te laten bepalen door iedereen die hij de eerstvolgende weken zal ontmoeten, hen aan te spreken en de vragen te stellen: "Wat is die ring volgens jou waard? En zou je hem zélf voor die prijs willen aankopen?"..

Toen ze elkaar een maand later terug ontmoetten, moest de meester aanhoren dat de hoogste prijs 100 € was - maar, omdat die persoon reeds een ring aan zijn hand droeg, wilde hij die niet aanschaffen. De meester glimlachte, en zei: "Ga seffens eens naar de juwelier op de hoek van deze straat. Laat hem de waarde bepalen, en vraag achteraf of hij die ring zélf voor dat bedrag zou aankopen..."

Een dik half uur later kwam de leerling terug. Met wangen vervuld van schaamte moest hij bekennen dat die juwelier hem gerust voor 15.000 € euro zou willen aankopen. Daarop nam de meester de ring in ontvangst, zeggende: "Als je de tijd ervoor neemt, zal je een juwelier vinden die er minstens het dubbele voor geeft."

Moraal van het verhaal: de juiste koper zal het op de juiste waarde schatten. En, door iets van de prijs te willen afpingelen, verlaag je die waarde. Tenzij de schedel in promotie staat. :-)

- Wat de afbeeldingen betreft: noteer dat vanwege de lichtinval die bij de cameraopnamen wordt aangewend, en de instellingen van jouw beeldscherm, de kleuren enigszins van de originelen zullen afwijken.

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige BPost-wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verpakking- & verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je écht veel te veel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort.

Disclaimer: Het gebruik van edelstenen of mineralen als wellness behandeling is een persoonlijke keuze. Hoewel ze volgens diverse auteurs gebruikt worden om symptomen te verlichten of te voorkomen, bieden de kristallen schedels, die op onze website worden verkocht, geen garantie voor dergelijke resultaten. Daarom kan DIMschool vzw de werkzaamheden ervan niet garanderen, noch er aansprakelijk voor worden gesteld. En, nogmaals: wat gezondheidsproblemen betreft, doet men er best aan een arts te consulteren - en, stoppen met medicijnen of behandelingen is natuurlijk ook geen aanrader zonder eerst een zorgverlener te raadplegen. Pure logica, nietwaar?

Meer info over deze schedel vind je op Spiritualia via deze link.

Ook in dit filmpje is hij heel goed te zien!


Hoe goed vind je dit product?