De feniks

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Biografie

Oge is een Nigeriaanse vrouw die in Europa woont, in de Vlaamse provinciestad Turnhout. Het oude continent baadt in een sfeer van afstandelijkheid en onbegrip. Tot overmaat van ramp sterft haar zoontje. In Oge's verdriet wordt de herinnering aan haar familie tastbaarder dan ooit. Toch lukt het Oge om overeind te blijven.

Het pakkende Nederlandstalige debuut van Chika Unigwe leidt ons van Europa naar Nigeria en weer terug. Oge, het vrouwelijke hoofdpersonage uit De feniks, tracht tegenstellingen en tegenslagen te verschalken om weer zichzelf te worden. Chika Unigwe dringt binnen in het hart en de ziel van haar hoofdpersonage. In een wereld van alsmaar vervagende grenzen plaatst Unigwe de mens centraal.

Chika Unigwe is een 31-jarige Doctor in de Engelse Literatuur en is op dit moment bezig met het afronden van een doctoraalstudie postkoloniale studies in Leiden. Ze woont in Turnhout, maar is geboren in Enugu, Nigeria. In 1995 emigreerde ze met haar Belgische echtgenoot, Gunter, naar België. Ze schrijft poëzie en verhalen in het Engels. Ze publiceerde al een aantal kortverhalen, twee kinderboeken en gedichten in het Engels. Ze won ook de BBC Short Story Competition en vorig jaar was ze laureate in de verhalenwedstrijd van de VDAB met het Nederlandstalige verhaal 'De Smaak van Sneeuw'. Dat wekte de interesse op van Vlaamse uitgeverijen. Nederlands is haar derde taal, naast het Igbo en het Engels. Haar roman 'De Feniks' belooft een literaire gebeurtenis van formaat te worden. Het is een portret van een sterke vrouw en deze roman zal niemand onberoerd laten. Het is de eerste keer dat in Vlaanderen een Nederlandstalige roman verschijnt van een allochtone schrijfster.

Meer info? Klik hier.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 17,95 €


Hoe goed vind je dit product?