Memoires van een muze

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Romans

Als Tanja na haar studietijd de Sovjet-Unie verlaat en in New York komt wonen, is het haar ideaal om er de muze van een groot schrijver te worden. Bij een lezing stuit ze op Mark Schneider, precies het soort Veelbelovende Jonge New York Auteur op wie ze haar zinnen heeft gezet.
Het duurt niet lang of Tanja heeft Mark ingepalmd. Ze trekt bij hem in en doet er alles aan om een volmaakte huisvrouw voor hem te zijn, een nog volmaaktere minares, en vooral ook zijn reden om de sterren van de hemel te schrijven. Jammer is alleen dat hij minder tijd aan zijn schrijftafel doorbrengt dan in de fitnessclub, bij zijn psychiater en op literaire soirees, waar Tanja zich hopeloos misplaatst voelt. Als ze echter Engels leert lezen om Marks werk beter te begrijpen, gaat er in haar tweede vaderland een onverwachte nieuwe wereld voor haar open...

'Memoires van een muze' is een sprankelende, geestige en vertederende roman, maar het is nog meer. Dwars door het verhaal van Tanja en Mark loopt het verhaal van zijn laatste grote romans. Op een unieke wijze verbindt Lara Vapnyar de rijke traditie van de Russische literatuur met die van de Amerikaanse.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 17,95 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?