Mijn vriend Orlando

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Romans

Hoewel Couperus nergens expliciet van een liefdesrelatie rept, geeft hij de lezer wel goede redenen om een dergelijke verhouding te veronderstellen. Orlando is niet getrouwd, maar woont samen met zijn zus. In diens huis is de schrijver altijd welkom. Alles wordt voor hem geregeld. Als hij wil gaan rijden, wordt de chauffeur gehaald. Omdat hij van viooltjes houdt, zet Orlando zijn kamer een keer helemaal vol met viooltjes. ‘Lezer, noem deze bladen, zoo als ge wilt.’ (p.38) Deze vrijheid geeft Couperus in een van de eerste Orlando-verhalen letterlijk mee aan de lezer.

Naast een diepe wederzijdse genegenheid, zijn er nog enkele saillante details. Eenmaal schrijft Couperus over de hond van Orlando, omdat zijn vriend dat wil. Couperus heeft echter een hekel aan de hond. ‘Dat is - ik wil eerlijk zijn - omdat ik jaloers op Nerone ben. Het is, of Orlando mij niet nodig heeft, als hij Nerone heeft.’ (p.40) Deze jaloezie past een minnaar beter dan een gewone vriend. Daarnaast leert Orlando Nederlands om het boek Dionyzos te lezen, een boek dat ‘hij begrijpt’ volgens Couperus.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 11,95 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?