Jo Leemans - De vlucht terug

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Biografie

Jo Leemans is de artiestennaam als mevrouw Leemans van Josephine Verbustel, geboren te Mechelen op 13 augustus 1927. Haar artiestennaam dankt ze aan haar huwelijk met acteur Marc Leemans. Zij is een Belgische zangeres, die in de jaren vijftig de titel de Vlaamse Doris Day verkreeg.

Ze was een levendige tiener, maar een met een erg zwakke gezondheid (kinderverlamming toen ze drie was). Haar gezondheid zou haar haar hele leven parten spelen. Zo moest ze haar studies aan het conservatorium afbreken wegens een opstoot van polio.

In 1953 kwam ze terecht bij de NIR ook via haar huwelijk met Marc Leemans van het dramatisch gezelschap van de radio. Langzaam maar zeker begon ze daar naam te maken als zangeres. Voor de orkesten van Francis Bay en Fernand Terby werkt ze zich door het repertoire en de klassiekers van die tijd. Haar glorieperiode als zangeres had plaats tussen het midden van de jaren zestig (ze debuuteerde op plaat met Heimwee in 1954) tot vooraan de jaren zestig, in een wereld van showorkesten, Canzonissima en een generatie zangers en zangeressen als La Esterella, Jetty Gitari, Will Ferdy en Bob Benny.

Haar hits

Hits die ze scoorde in de nationale hitparade waren de evergreen Que sera, sera (amper een maand nadat Doris Day een nummer één hit had met dat lied stond Jo Leemans op dezelfde plaats met een Nederlandse vertaling, in december 1956), Heel mijn hart (ook een nummer 1-hit, in 1957), Lazarello (n° 11), Marjoleintje (n° 3), Ik ben verliefd op heel de wereld (n° 13) en Diep in mijn hart (n° 7 in 1960). Andere songs, die ze rekent onder haar favorieten zijn: Ware Liefde (True Love van Cole Porter), Als sterren flonk'rend aan de hemel staan, Weet je nog wel, die avond in de regen en Lieve Jo (Hold'em Joe). Samen met haar carrière als zangeres bouwde Jo Leemans ook een carrière als presentator voor radio en televisie.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: in zeer goede staat, maar tweedehands! (Iemand heeft aan de binnenkant van de kaft haar naam geschreven.)

Winkelprijs: 13,99 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?