Een ander

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Romans

Michael Rosenheim is een redelijk succesvolle joodse stand-up comedian. Op een dag overhandigt zijn dementerende en verwarde vader hem een doos met dagboeken die zijn leven lijken te beschrijven. Ze vertellen het verhaal van een Duitse boekhouder in dienst van de SS, die kort voor de bevrijding de naam van de joodse kampgevangene Heshel Rosenheim aanneemt en onder die naam als vrijwilliger meevecht in de Israëlische onafhankelijkheidsoorlog.

Michael begint een koortsachtige zoektocht naar de waarheid over zijn vader. Is hij een toegewijde jood met een traumatisch kampverlenden zoals Michael altijd heeft gedacht, of is hij misschien de Duitser uit de dagboeken? En wie is Michael dan zelf?

'Een ander' is een schokkende, grappige en hoogst orginele roman over een vader-en-zoonrelatie, over geschiedenis, identiteit en liefde.

"Een verontrustend en belangrijk onderzoek naar de vraag van de identiteit. Maar 'Een ander' is meer dan dat. Het is ook een genot om te lezen. De suspense voel je op elke bladzijde."- Arnon Grunberg.

"Wat een gewaagde en zelfs gevaarlijke daad van de verbeelding is deze roman. Een emotionele en intellectuele uitdaging." - Ron Rosenbaum, auteur van 'Explaining Hitler'.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw.

Winkelprijs: 19,95 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?