Bokser in Auschwitz

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Romans

In de Tweede Wereldoorlog worden Joodse mannen, die gevangen zitten in Auschwitz, gedwongen om op zaterdagavond te boksen. Dit, om het saaie kampleven van de nazi’s nog een beetje vermakelijk te houden.

De winnaar van een bokspartij krijgt wat extra eten, terwijl de verliezer linea recta naar de gaskamer gaat. Deze verschrikkelijke bokspartijen zijn vastgelegd door meerdere ooggetuigen en nu ook terechtgekomen in deze steengoede historische roman van Shawn Hoffmann.

De schrijver, Hoffmann, is naast acteur ook screenwriter en producer voor onder meer CBS, Disney en MTV. Zijn boek is eerder in de Verenigde Staten uitgekomen en inmiddels ook al verfilmd als “Samson. A saviour will rise”. De film ging op 29 oktober 2013 in première.

Zoektocht naar God

Samson Abrams is zo’n bokser in Auschwitz. Behalve dat de praktijk van de bokswedstrijden wordt beschreven, is er ook aandacht voor de persoonlijke zoektocht van Samson naar God, te midden van al het geweld en de dood die dagelijks aanwezig is. De vriendschap met een katholieke monnik, die ook in Auschwitz gevangen zit, is het begin van een verandering in Samsons denken.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw

Winkelprijs: 17,95 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?