Bagdad onder vuur

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Biografie

'Ik ben een Irakese vrouw van vierentwintig. Ik heb de oorlog overleefd. Meer hoef je eigenlijk niet te weten. Het is het enige wat tegenwoordig van belang is.' Zo introduceert in augustus 2003 een jonge vrouw zich op haar weblog. Ze noemt zichzelf Riverbend en geeft ooggetuigenverslagen van het dagelijkse leven in Bagdad onder de bezetting. Wereldwijd krijgt ze een enorm lezerspubliek dat hongert naar haar ongefilterde verslag en haar heldere analyses. Riverbend reageert zowel zeer persoonlijk als politiek. Ze beschrijft de invloed die de Amerikaanse bezetting op haar en haar familie heeft. Haar hele leven verandert radicaal en ze onthult onverbloemd het lot van de vrouwen in Irak, wier rechten en vrijheden na de inval van de Amerikanen steeds verder worden teruggedrongen door de opkomst van het fundamentalisme. Konden vrouwen voordien nog gewoon over straat lopen, nu zijn hun banen hun ontnomen en mogen ze alleen nog maar onder begeleiding van een man en geheel bedekt het huis verlaten.

Riverbend beschrijft haar ervaringen in 'Bagdad onder vuur' soms woedend en dan weer vol humor, maar altijd eerlijk en met passie. De lezer komt meer van Irak en de oorlog te weten dan via welke nieuwsbron ook.

Meer info? Klik hier.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: zo goed als nieuw

Winkelprijs: 19,95 €

Belangrijke nota: vanwege de veelvuldige wijzigingen, is het soms onmogelijk om de juiste verzendingskosten te berekenen. In elk geval mag je weten dat - indien je teveel betaalde - het op jouw bankrekening zal worden teruggestort, beloofd.


Hoe goed vind je dit product?