De kauwgomdief & De handschoenvijver

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Boeken: Romans

In de ingenieuze en onvergetelijke nieuwe roman van Douglas Coupland ontmoeten we Roger, een gescheiden man van middelbare leeftijd, voor de rest van zijn leven veroordeeld tot het robotmatig verplaatsen van pakken printerpapier. En daar is zijn collega Bethany, een negentienjarig gothic-meisje - met een wel heel zwartgallige visie op het leven.

Op een dag vindt zij Rogers aantekeningenboek met daarin zijn dagboeknotities, waarin hij zich verplaatst in Bethany. Ze zijn griezelig raak getroffen! Bethany ontdekt ook dat Roger een last uit het verleden met zich meedraagt, waardoor hij in haar ogen een stuk menselijker wordt. Er ontwikkelt zich tussen hen een ontroerende relatie-in-brieven. En tegelijkertijd ontrolt zich Rogers 'Wie is er bang voor Virginia Woolf'-achtige roman-in-wording, waarin twee huwelijken op gruwelijke wijze uit de hand lopen.

Met afzonderlijk: 'De handschoenvijver' van Roger Thorpe - 95 pagina's. 'De handschoenvijver' is geschreven door het fictieve hoofdpersonage van 'De Kauwgomdief'. Deze roman bestaat uit de briefwisseling tussen Roger, een uitgebluste man van middelbare leeftijd met literaire ambities, en Bethany, een jong en onzeker meisje in 'gothic'-kleren. Hoewel collega's bij een grote (en deprimerende) Amerikaanse schrijfwarenwinkel, zijn ze in alles elkaars tegenpolen, maar in de loop van het boek beginnen ze elkaar steeds meer te begrijpen en te waarderen, en helpen ze elkaar door elkaars belevenissen en problemen in leven en liefde heen. Hun brieven worden afgewisseld door incidentele brieven van Rogers verbitterde ex-vrouw, Bethany's bezorgde moeder en de hoofdstukken van de roman die Roger aan het schrijven is. Een misschien clichematig en droog uitgangspunt vat vlam doordat de schrijver zijn personages zo perfect tot leven laat komen en hun brieven zo met humor lardeert, zodat dit uiteindelijk een warm en boeiend maar nooit naief-optimistisch boek wordt. Uitgebracht in een cassette met daarin enigszins overbodig in een apart boekje Rogers roman als geheel.

Meer info? Klik hier.

Nota: slechts 1 exemplaar in voorraad.

Conditie: Allebeide nieuw

Winkelprijs: 24,95 €

Extra nota: Je kunt de Spiritualia website via deze link bezoeken!


Hoe goed vind je dit product?