Sandelhout Wierookkorrels - 50 gram

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Wierook

Deze Wierookkorrels zijn met de hand gemaakt volgens een geheim, uniek concept, en van Griekse kloosterkwaliteit, zijnde: een handgemaakte AAA-topkwaliteit zonder chemicaliën aan de allerlaagste prijs. Anders gezegd: er bestaan ook wierooksoorten waarin kwaliteit totaal ontbreekt, van A-kwaliteit zijn, of van AA-kwaliteit..

Sandelhout wierookkorrels geven een zoete, aardse houtachtige aroma af. Omdat kwaliteit primeert, werd gebruikt gemaakt van harsen van Wit Sandelhout in plaats van die van de rode. Wit sandelhout beschikt over een eigen, ongeëvenaarde, karakteristieke exotische geur.

Rood sandelhout, Pterocarpus santalus in het Latijn, maar soms ook Santalum rubrum genoemd, heeft in wezen geen uitstaans met Santalum album en geeft dan ook een totaal andere, minder verfijnde geur af. Wit sandelhout is uit Indië afkomstig. Rood sandelhout is veel goedkoper, vooral afkomstig uit Australië, en wordt dan ook meestal enkel en alleen verwerkt als kleurstof en niet zozeer als geurstof, en mag dus niet worden verward met wit sandelhout. Wel wordt de rode in wierookstokjes en -kegeltjes gebruikt als neutrale basis, waaraan andere geurenstoffen worden toegevoegd.

De witte sandelhoutsoort vindt men vooral in het Indische Mysore, en de boom heeft ongeveer 30 tot 60 jaar nodig om als volgroeid te worden beschouwd en kan tot 9 meter hoog worden.

Sandelhout korrelwierook wordt vooral tijdens speciale ceremonieën en spirituele rituelen gebruikt. De geur werkt centrerend, aardend en harmoniserend, en het bevordert de resultaten van meditatie, omdat het kalmerend op het lichaam inwerkt. Het helpt om onze natuurlijke verbinding met de aarde te activeren en te herstellen. Het reduceert angst en geeft innerlijke kracht. Verder werkt Sandelhout beschermend en reinigend en wordt ook gebruikt om de seksuele energieën in de mens los te maken. Daarenboven leent het zich uitstekend om met bijna alle andere wierooksoorten te worden gemengd.

Belangrijke nota: bovenstaande tekst werd door de fabrikant aan ons geleverd en aangevuld met dingen van het internet geplukt. De wierookkorrels, van de allerbeste kwaliteit, worden ook in Griekse kloosters gebruikt, en werken best met houtskoolblokjes.

Eveneens afzonderlijk leverbaar, zijn: 1) houtskooltjes, (2) een wierookbrander, of (3) een zeefwierookbrander, (4) een bijpassend tangetje om het houtskooltabletje veilig aan te steken en om de hete wierookzeef vast te nemen, (5) een stalen borsteltje, om de wierookzeef te reinigen.

Verkoopprijzen:

- 25 gram: 2,75 euro
- 50 gram: 5,00 euro
- 75 gram: 7,00 euro

- Houtskooltjes: 33 mm - 10 stuks/rol: 1.70 euro

Misschien kunt u ook interesse stellen in ons Assortiment Wierookkorrels, zijnde: 25 zakjes van 25gram elk voor slechts 60 euro in plaats van 68,75 euro? Het is maar een ideetje ..

Extra  vragen? Stuur ons een e-mailtje... [email protected]

Gepubliceerd nieuwsbericht op de Spiritualia website:

- Over de wierookkorrels die door DIMschool worden verdeeld.


Hoe goed vind je dit product?