Wierookbrander uit zeepsteen + RVS tang + borstel

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Wierook

Voor de korrelwierook, die wij aanbieden, raden we jou houtskooltabletten en een wierookbrander aan, maar - zoals in dit geval - een wierookbrander uit zeepsteen met een theelichtje, ook wel waxinekaarsje genoemd, kan dus ook worden gewerkt; vooral, indien de ruimte waarin je je bevindt niet al te groot is en indien je een zachte verspreiding van de geur verkiest.

Met deze wierookbrander kan je elke losse wierook branden. Het voordeel van een wierookbrander met zeef is dat je elke gewenste combinatie wierook en hars kunt mengen.

In wezen werk je met een kleine kaarsvlam, en de korrelwierook ligt op een zeefje. Hoe dichter de vlam bij het zeefje, hoe sneller dat de wierookkorrels beginnen zweten, want branden, of echt smelten, doen ze niet. Anderzijds vind je op de markt wél wierookkorrels die smelten, vooral de kleine ronde korrels.

Maar dat zweet kan niet enkel en alleen het zeefje verstoppen (geen erg: indien je een borsteltje hebt), maar ook door de gaatjes naar beneden druipen.

Om die reden raden we je aan om de gehele oppervlakte van het ronde zeefje met aluminium folie te bedekken waarop je - nadat de kaars is aangestoken - de wierookkorrels legt.

Deze methode wordt soms aangeraden aan mensen die, bijvoorbeeld, aan astma lijden, of aan mensen die in hun huis supergevoelige rookmelders hebben hangen.

Zo'n wierookbrander met theelichtje, kan ook worden gebruikt voor losse salie, harsen, kruiden, sandelhout, en zo meer.

In elk geval: plaats het geheel buiten bereik van kleine kinderen en borstel het zeefje, na gebruik, goed af.

Nota: natuurlijk kan je op de zeef ook een houtskooltablet leggen, net als bij wierookbranders, en dan hoef je er geen aluminiumfolie op te leggen om het zeefje tegen het smelten van de wierookkorrels te beschermen.

Afmetingen: 13 cm x 7 cm hoog.

Bijgevoegd...:

1) zeefborstel om de zeef schoon te maken.
2) rvs tang om de hete zeef op te nemen, of te verplaatsen.

Eveneens afzonderlijk leverbaar, zijn: 1) houtskooltjes, (2) een wierookbrander, of (3) een zeefwierookbrander, (4) een bijpassend tangetje om het houtskooltabletje veilig aan te steken en om de hete wierookzeef vast te nemen, (5) een stalen borsteltje, om de wierookzeef te reinigen.

Verkoopprijzen:

- 25 gram: 2,75 euro
- 50 gram: 5,00 euro
- 75 gram: 7,00 euro

- Houtskooltjes: 33 mm - 10 stuks/rol: 1.70 euro

Misschien kunt u ook interesse stellen in ons Assortiment Wierookkorrels, zijnde: 25 zakjes van 25gram elk voor slechts 60 euro in plaats van 68,75 euro? Het is maar een ideetje ..

Extra vragen? Stuur ons een e-mailtje... [email protected]


Hoe goed vind je dit product?