Wierookbrander met theelichtje en zeefje

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Wierook

Voor de korrelwierook, die wij aanbieden, raden we jou houtskooltabletten en een wierookbrander aan, maar met een theelichtje, ook wel waxinekaarsje genoemd, kan eventueel ook worden gewerkt; vooral, indien de ruimte waarin je je bevindt niet al te groot is en indien je een zachte verspreiding van de geur verkiest.

In wezen werk je met een kleine kaarsvlam, en de korrelwierook ligt op een zeefje. Hoe dichter de vlam bij het zeefje, hoe sneller dat de wierookkorrels beginnen zweten, want branden, of echt smelten, doen ze niet. Anderzijds vind je op de markt wél wierookkorrels die smelten, vooral de kleine ronde korrels.

Maar dat zweet kan niet enkel en alleen het zeefje verstoppen (geen erg: indien je een borsteltje hebt), maar ook door de gaatjes naar beneden druipen.

Om die reden raden we je aan om de gehele oppervlakte van het ronde zeefje met aluminium folie te bedekken waarop je - nadat de kaars is aangestoken - de wierookkorrels legt.

Deze methode wordt soms aangeraden aan mensen die, bijvoorbeeld, aan astma lijden, of aan mensen die in hun huis supergevoelige rookmelders hebben hangen.

Zo'n wierookbrander met theelichtje, kan ook worden gebruikt voor losse salie, harsen, kruiden, sandelhout, en zo meer.

In elk geval: plaats het geheel buiten bereik van kleine kinderen en borstel het zeefje, na gebruik, goed af.

Afmetingen: 4,5 cm x 7 cm hoog.

Eveneens afzonderlijk leverbaar, zijn: 1) houtskooltjes, (2) een wierookbrander, of (3) korrelwierook, (4) een bijpassend tangetje om het houtskooltabletje veilig aan te steken en om de hete wierookzeef vast te nemen, (5) een stalen borsteltje, om de wierookzeef te reinigen.

Verkoopprijzen:

- 25 gram: 2,75 euro
- 50 gram: 5,00 euro
- 75 gram: 7,00 euro

- Houtskooltjes: 33 mm - 10 stuks/rol: 1.70 euro

Misschien kunt u ook interesse stellen in ons Assortiment Wierookkorrels, zijnde: 25 zakjes van 25gram elk voor slechts 60 euro in plaats van 68,75 euro? Het is maar een ideetje ..

Extra vragen? Stuur ons een e-mailtje... [email protected]


Hoe goed vind je dit product?