Amber Wierookkorrels - 50 gram

School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens Shop > Wierook

Deze Amber Wierookkorrels zijn met de hand gemaakt volgens een geheim, uniek concept, en van Griekse kloosterkwaliteit, zijnde: een handgemaakte AAA-topkwaliteit zonder chemicaliën aan de allerlaagste prijs. Anders gezegd: er bestaan ook wierooksoorten waarin kwaliteit totaal ontbreekt, van A-kwaliteit zijn, of van AA-kwaliteit.

Amber, ook gekend onder de naam barnsteen, is een fossiele harssoort van naaldboomsoorten, dat tussen de 20 en de 200 miljoen oud kan zijn. De Soefi's gebruiken het om hun harten te openen en noemen het nog altijd: 'de vader der geuren'. Zowel bij de Oude Grieken als bij de Romeinen en de Egyptenaren verkreeg het de naam 'Zonnesteen', omdat het - volgens hen - de zonnekrachten in zich vasthield. Amber heeft nu eenmaal de eigenschap om andere dingen aan te trekken. En ja, indien je de wierooklucht opsnuift, is het alsof er verhalen uit vervlogen tijden worden opgesnoven.

De Germanen uit de Oudheid gebruikten amber als wierook en noemden het 'bernstein', 'brandsteen', vandaar de latere naam 'barnsteen'.

Amber wierookkorrels, vooral gekend om hun zintuigelijk zoete, klassieke en mystieke geur, werken kalmerend, harmoniseren, schenken vertrouwen en een vredevol gevoel, en werken rustgevend bij angstgevoelens. Tevens is de geur heilzaam voor het brein. Mensen die, bijvoorbeeld, aan geheugenstoornissen lijden, kunnen er baat bij hebben.

Bovendien brengt de verrukkelijke zachtzoete, dennenachtige geur rust, het wekt liefdevolle gevoelens op, en het geeft jou fijne dromen. Soms doet de ziel van de geur ons denken aan oude graftomben. Amber smelt snel op een wierookkooltje, maar de intense geur blijft heerlijk lang rondhangen. Amber is natuurlijk goed te vermengen met andere harskorrels.

In de oudheid werd amber als wierook verbrand om zich van nierstenen te bevrijden en om epileptische aanvallen te verminderen, of te vermijden. Ook werd het indertijd gebruikt toen de pest uitbrak. Op medicinaal gebied werd het aangewend om ademhalingsproblemen tegen te gaan. In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt het branden van deze wierookkorrels als heilzaam beschouwd tegen angsttoestanden, slapeloosheid, vergeetachtigheid en tegen krampen.

Belangrijke nota: bovenstaande tekst werd door de fabrikant aan ons geleverd en aangevuld met dingen van het internet geplukt. De wierookkorrels, van de allerbeste kwaliteit, worden ook in Griekse kloosters gebruikt, en werken best met houtskoolblokjes.

Eveneens afzonderlijk leverbaar, zijn: 1) houtskooltjes, (2) een wierookbrander, of (3) een zeefwierookbrander, (4) een bijpassend tangetje om het houtskooltabletje veilig aan te steken en om de hete wierookzeef vast te nemen, (5) een stalen borsteltje, om de wierookzeef te reinigen.

Verkoopprijzen:

- 25 gram: 2,75 euro
- 50 gram: 5,00 euro
- 75 gram: 7,00 euro

- Houtskooltjes: 33 mm - 10 stuks/rol: 1.70 euro

Misschien kunt u ook interesse stellen in ons Assortiment Wierookkorrels, zijnde: 25 zakjes van 25gram elk voor slechts 60 euro in plaats van 68,75 euro? Het is maar een ideetje .....

Extra  vragen? Stuur ons een e-mailtje... [email protected]

Gepubliceerd nieuwsbericht op de Spiritualia website:

- Over de wierookkorrels die door DIMschool worden verdeeld.


Hoe goed vind je dit product?