ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nancy Pelosi heeft Taiwan verlaten…

Welke gevolgen zal deze 'oorzaak' hebben?…
door Tsenne Kikke - woensdag 3 augustus 2022 18:59

Nancy Pelosi heeft na een historisch en controversieel bezoek Taiwan verlaten. Het bezoek duurde nog geen 24 uur. Ze begroette hoogwaardigheidsbekleders op het tarmac van de luchthaven Songshan in Taipei alvorens aan boord te gaan van een Amerikaans militair vliegtuig. Ze is bezig aan een rondgang langs Aziatische landen om te spreken met politici en leiders. In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel staan haar volgende afspraken gepland.

"Hoewel we het ‘één China-beleid’ respecteren, is onze solidariteit met Taiwan nu belangrijker dan ooit. De VS steunen de huidige status quo en willen niet dat de status van Taiwan verandert door militair ingrijpen," aldus Pelosi. Eerder zei ze ook al dat ze "in vrede naar de regio is gekomen".

Militaire oefening

China ziet de eilandstaat met zijn 23 miljoen inwoners als een afvallige provincie en noemde het bezoek een schending van de soevereiniteit. Peking kondigde al maatregelen aan tegen Taiwan, de Verenigde Staten en Pelosi. Ook reageerde China met een grote militaire oefening rond Taiwan. De oefeningen, die de Taiwanese kust tot op 20 kilometer zullen naderen "zijn een noodzakelijke en legitieme maatregel om vergeldingsmaatregelen te nemen tegen de ernstige provocaties van sommige Amerikaanse politici en Taiwanese onafhankelijkheidsstrijders," zei Hua Chunying, een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Officieel erkennen de Verenigde Staten Taiwan niet als onafhankelijk land. China gaat geen diplomatieke relaties aan met landen die dat wel doen. Taiwan kan wel rekenen op Amerikaanse militaire steun om zich te verdedigen in het geval van een Chinese aanval. De Verenigde Staten hebben hun militaire aanwezigheid in de regio de afgelopen jaren fors verhoogd.

Over de heisa over haar bezoek haalde Pelosi de schouders op. Ze wees erop dat dit jaar al 5 Amerikaanse senatoren naar Taiwan zijn gereisd en dat daar niet te veel ophef over gemaakt is. "Ik hoop dat het echt duidelijk is dat China Taiwan misschien wel kan verhinderen om naar bepaalde vergaderingen te gaan, maar dat ze niet in de weg kunnen staan van mensen die naar Taiwan komen als teken van hun vriendschap en steun."

Ondertussen riep Peking de VS-ambassadeur op het matje en kondigde verdere militaire oefeningen en economische sancties aan. In een verklaring zei de Chinese minister van Buitenlandse Zaken dat het bezoek van Pelosi ‘zeer gevaarlijk en dom was’, maar ook dat China geen oorlog wil met de Verenigde Staten.

Door die geplande oefeningen in de Taiwanese wateren en het Taiwanese luchtruim worden tijdelijk enkele commerciële routes en Taiwanese havens geblokkeerd. Taiwan heeft dat op zijn beurt al een "ernstige aantasting van de VN-regels" en "van de soevereiniteit van het land" genoemd.

Behalve de militaire dreigementen nam Peking ook specifieke maatregelen tegen Taiwan. Zo kondigde de Chinese douane vandaag een stopzetting aan van de invoer van citrusvruchten en enkele vissoorten uit Taiwan, terwijl het ministerie van Handel de export van zand naar Taiwan opschortte. Zand is belangrijk bij de productie beton en halfgeleiders, een van Taiwans belangrijkste exportproducten.

De Chinese autoriteiten verwezen officieel naar het feit dat ze 'herhaaldelijk' een schadelijk type luis op de citrusvruchten hadden aangetroffen. Ook werd een teveel aan pesticiden vastgesteld, klonk het. Voor het verbod op de vissoorten werd dan weer verwezen naar het coronavirus. Voor het uitvoerverbod op zand naar Taiwan werd geen verklaring gegeven.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht