ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoeveel doden zijn er al in Oekraïne in beide kampen gevallen?

Enig idee?…
door Tsenne Kikke - vrijdag 29 juli 2022 1:00

Het zal lange tijd duren vooraleer reële cijfers zullen worden bekendgemaakt.

Woensdag, bijvoorbeeld, meldde nieuwszender CNN dat er meer dan 75.000 Russen gedood of gewond zijn geraakt. Het baseerde zich op het Democratische parlementslid Elissa Slotkin die eerder op die dag een geheime regeringsbriefing had bijgewoond.

“Dit zijn tenslotte geen gegevens van de Amerikaanse regering, maar publicaties in kranten,” zei Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov. “In onze tijd zijn zelfs de meest solide kranten niet bang om allerlei fake te verspreiden. Helaas is dit een praktijk die we steeds vaker zien.” Een zoveelste Russische 'dooddoener', nietwaar?...

- Bij een Russische aanval op twee opslagplaatsen in het centraal in Oekraïne gelegen Kropyvnytsky zijn donderdag wel degelijk zeker vijf mensen omgekomen en 25 gewond geraakt. Onder de slachtoffers waren ook soldaten.

- Tevens is een legerbasis in de buurt van Kiev deels vernietigd door Russische kruisraketten. Volgens Oleksii Gromov van de Oekraïense generale staf vuurden de Russen zes Kalibr-kruisraketten af vanop de bezette Krim richting de militaire basis in Ljoetizj. Eén gebouw raakte daarbij vernietigd, terwijl twee andere beschadigd raakten. Een van de zes raketten werd onderschept met afweergeschut. Andere bombardementen viseerden de regio Tsjernihiv in het noorden van Oekraïne. De raketten zouden zijn afgevuurd vanuit buurland Wit-Rusland. Gromov maakte daarbij gewag van verliezen binnen de Oekraïense militaire rangen. Dat weten we dan ook weeral...

Volgens Gromov proberen de Russen op te rukken in de buurt van Siversk en Bachmoet, in de Donbas, de industriële regio in het oosten van Oekraïne die Rusland wil veroveren. De toestand is er "moeilijk, maar volledig onder controle", aldus Gromov. Hij voerde nog aan dat in de bezette, zuidelijke regio Cherson, waar het Oekraïense leger een tegenoffensief voert, de voorbije twee weken drie dorpen zijn heroverd op de Russen.

- Bij een aanval in de regio Dnipropetrovsk vielen minstens een dode en twee gewonden, meldde gouverneur Valentin Reznitsjenko. Zijn collega uit de zuidelijke regio Mykolaiv rapporteerde een grootschalig bombardement waarbij een school werd vernield en minstens een gewonde viel. De burgemeester van Charkiv maakte dan weer gewag van twee raketaanvallen, waardoor verschillende branden ontstonden.

- De Russische bezettingstroepen melden de arrestatie van 21 medeplichtigen van het Oekraïense leger in de bezette zuidelijke Oekraïense regio's Cherson en Zaporizja, tijdens een Oekraïens tegenoffensief aldaar. Bij hen werden dertien granaatwerpers, meer dan 31.000 kogels van uiteenlopend kaliber, 53 granaten, en meer dan 24 kilo explosieven in beslag genomen. Zeven mijnen en vele artillerie-obussen werden onschadelijk gemaakt.

De Russische veiligheidsdiensten zouden eveneens in Cherson een groep van Oekraïense agenten hebben ontmanteld, die het Oekraïense leger informatie zouden hebben verschaft over de ontplooiing van Russische troepen in die stad en omgeving, teneinde Oekraïense raketten te kunnen geleiden.

- Rusland en de VS zijn het volgens Moskou nog niet eens kunnen raken over een gevangenenruil. Na een initiatief van de Amerikaanse regering maakte de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, donderdag bekend dat er nog geen concreet resultaat was bereikt over de kwestie van het uitwisselen van twee Amerikaanse staatsburgers. Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov zei ook dat er nog steeds geen overeenstemming was.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zei woensdag nochtans dat hij "in de komende dagen" met zijn Russische collega Sergej Lavrov over de telefoon zou praten over een aanbod om de vrijlating te verkrijgen van twee Amerikanen die Rusland vasthoudt. Volgens Amerikaanse media zou het erom gaan Viktor Bout te ruilen voor basketster Brittney Griner en voormalige marinier Paul Whelan.

Brittney Griner staat momenteel voor de rechter na in februari te zijn opgepakt wegens het bezit van cannabis toen ze in Moskou aankwam. Paul Whelan zit een celstraf van zestien jaar uit wegens spionage, en moet zich ook nog voor een Russische rechter verantwoorden voor een drugsdelict. Viktor Bout is een beruchte wapenhandelaar die tussen 1995 en 1997 van op de luchthaven Oostende-Brugge opereerde. Hij werd in 2008 in Thailand aangehouden en zit in de VS een celstraf van 25 jaar uit. Bijgenaamd 'handelaar in de dood' vormde zijn niet alledaags parcours de inspiratie voor de film 'Lord of War', waarin Nicolas Cage de rol van een van de meest cynische wapenhandelaars speelt.

Maar Viktor Bout is niet op de hoogte van zijn eventuele ruil. Dat zei zijn echtgenote. "Wij hebben dinsdag over de telefoon gepraat, en Viktor weet niets over onderhandelingen tussen Rusland en de VS om hem uit te wisselen", aldus Alla Bouut. "Uiteraard veronderstellen we dat dergelijke onderhandelingen zouden kunnen plaatsvinden, maar wij praten er niet over, want noch hij noch ik hebben maar de minste informatie."

- Duitsland kijkt aan tegen zijn grootste energiecrisis ooit. Dat heeft de Duitse minister van Economie Robert Habeck gezegd bij een reeks bedrijfsbezoeken in het zuiden en oosten van het land. Die crisis komt volgens hem door de te sterke afhankelijkheid van Rusland voor de energiebevoorrading, een afhankelijkheid die de voorbije decennia nog is toegenomen.

"Binnen enkele maanden en slechts een paar jaar zullen we ervoor zorgen dat we deze afhankelijkheid afbouwen", beloofde Habeck. Hij verwees daarvoor naar investeringen in waterstof. "Dat is de toekomst", klonk het. Maar die levert nog geen oplossing voor de komende winter. Habeck waarschuwde de Duitse gezinnen dat ze de komende maanden honderden euro's meer zullen moeten betalen voor hun gasfactuur.

Niet alleen is de gasprijs fors gestegen, vanaf oktober mogen gasleveranciers voor hun extra kosten ook een heffing doorrekenen aan hun klanten. Hoeveel die zal bedragen, is nog niet bekend, maar Habeck schat die op 1,5 à 5 eurocent per kilowattuur. Op een jaarfactuur zou het dus om enkele honderden euro's extra per huishouden gaan, verwachtte de economieminister. Eind augustus zou er meer duidelijkheid moeten zijn over de omvang van de heffing. Gezinnen met financiële problemen zullen wel steun ontvangen, aldus Habeck, maar hij trad niet in detail.

Intussen vult Duitsland zijn gasvoorraden voor de komende winter verder aan. Hoewel de Russische leveringen via de pijpleiding Nord Stream 1 sinds woensdag fors zijn teruggeschroefd - tot nog 20 procent van de capaciteit - verwachtte Habeck dat de voorraden verder zullen worden aangevuld. "Ik kan nog niet voorspellen voor hoeveel en tegen welke prijs, maar er worden inspanningen gedaan en overheidsgeld vrijgemaakt", klonk het. Duitsland heeft in juni de tweede fase van zijn noodplan gasbevoorrading afgekondigd en die fase blijft volgens Habeck "zolang de voorraden worden aangevuld. Dan zullen we zien hoe de situatie deze winter evolueert".

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht