ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Grappige onderschriften - 6

Vandaag gaan we bootje varen om jou te entertainen... :-)
door Tsenne Kikke - zondag 31 juli 2022 18:53

Spiritualia richt zich vooral tot 'spiritueel ingestelde mensen' die er ook naar (willen) leven... - en, op zoek zijn naar Kennis om aan hun Innerlijke Zijn of Zelf te werken: vandaar het woordje 'Zelfkennis. Dus niets te maken met jouw diverse aangekweekte persoonlijkheden, noch met jouw honderdtallen kleine' ikjes'...

Toegegeven..., de gewone mens moet nu eenmaal geëntertaind worden: het houdt hem in de diepe slaap. Fantaseren, dromen, en dingen verbeelden maken deel uit van die slaaptoestand. Hulpmiddelen daarbij zijn boeken, films, theater, sportwedstrijden, tv, en zo meer. Als hij maar de uren van de dag op een aangename manier kan doorbrengen. Zelfs als hij op straat rondwandelt, is hij in diepe gedachten verzonken, of aan het wegdromen, of met zijn automatisch opkomende gedachten geïdentificeerd.

Observeer anderen. Veel hangt af van wat je jouw hersenen op een bewuste manier voedt - én: wat Tijd betreft: benut of verspil het.

Vooral dankzij zang en muziek kan een mens dieper wegdromen - of, de mechaniciteit aanwakkeren door er op te 'bewegen', of zelfs uit de bol te gaan. Aanschouw maar eens hoe 'geciviliseerde' mensen tijdens een muziekfestival tekeer gaan... Oké, voetbalsupporters kunnen zich tijdens een wedstrijd ook op een vreemde manier gedragen en 'zichzelf daarbij verliezen'... :-)

In wezen is er niets verkeerd aan het feit dat we ons laten entertainen, zolang we onsZelf maar niet verwaarlozen. Anders gezegd...: een dag bestaat uit 24 uren, waarbij je moet werken, slapen, eten, ontspannen, en zo meer. Tracht daarvan minstens een halfuurtje aan jouw Innerlijke Zelf te besteden en jouw leven verkrijgt meer zin, meer betekenis, gegarandeerd.

Moeilijke opdracht?... Dat wél! Uit die slaaptoestand is het bijna onmogelijk te 'ontwaken'. Wie zei alweer: "Word wakker!" - "Ontslaap!" - "Ontwaak!"?... Maar het is geen onmogelijke taak indien (1) je er met hart en ziel aan werkt - én (2) jezelf bewust bent van die slaap. Doch, indien je ervan overtuigd bent dat je reeds 'wakker' bent, zou ik durven schrijven: geniet er ten volle  van! :-)

Voor de anderen...: meer over weten? Schrijf je dan in voor een Online Meeting!

Over 'entertainen' gesproken...: waarover gaan we het nu hebben? Over sjamanisme, aura's, chakra's, spiritisme, uittredingen, spoken, geesten, reïncarnatie, wedergeboorte, een leven aan de andere zijde, en zo meer?

Och, op Encyclopedia Spiritualia vind je er het een en ander over, en dan nog wel ietwat onbevooroordeeld. Daar bedoel ik mee dat, zelfs als ik er geen snars van kon geloven, het er niet bij vermeldde. Je mag nu eenmaal de diepgelovige, onwetende alternaïeve mens niet in zijn/haar diepe slaap verstoren.

Anderzijds heb ik het reeds meermaals geprobeerd door schokken te geven. Het is dankzij een schok dat men plots uit een nachtmerrie kan ontwaken. Maar, ook daarmee ben ik gestopt - want, die ene uit een miljoen - die ooit werd bereikt - viel uiteindelijk dan tóch terug in slaap. Laat er een traan bij - of, glimlach er eens mee... :-)

Laten we met die traan in het oog - of, met die glimlach op de lippen, nogmaals trachten een grappig onderschrift te vinden...


 
- Begin klein! En, nadat je vertrouwen hebt gekregen, kun je overgaan naar een iets grotere vijver.

- Beter een grote boot in een kleine vijver dan een kleine boot in een grote vijver.

- In afwachting van de Zondvloed?...

- Waar anders opbergen?...

- Nu is het aan jou... -

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht