ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Oekraïne: een viertal maanden na de Russische inval

Veel draait nu omheen de Slag om Donbas
door Tsenne Kikke - donderdag 16 juni 2022 0:25

- Rusland beval de Oekraïense strijdkrachten om vanaf woensdagochtend te stoppen met dat "zinloos verzet en de wapens neer te leggen", aangezien Moskou 80% van Sievierodonetsk controleert. Maar, Oekraïne negeerde het Russisch ultimatum om Sievierodonetsk op te geven.

Meer dan 500 burgers, waaronder 40 kinderen, samen met een x-aantal strijders zouden in ondergrondse bunkers van de Azot-fabriek vastzitten. Wekenlange bombardementen van Rusland op Sievierodonetsk, met inbegrip van het industriegebied, hebben een groot deel van die stad tot puin gereduceerd.

Saviano Abreu, een woordvoerder van het bureau voor humanitaire zaken van de VN, beschreef de situatie in Azot zorgwekkelijk - vooral het gebrek aan water en sanitaire voorzieningen. "Mensen kunnen niet lang overleven zonder water," zei hij.

- Ondertussen schreef Serhiy Haidai, de gouverneur van de regio Luhansk, op Facebook dat 75 mensen uit Sievierodonetsk waren geëvacueerd; dit, ondanks het feit dat de drie bruggen die de stad uit leidden, verwoest waren. "De evacuatie is uiterst moeilijk omdat de beschietingen niet afnemen. Politieagenten en vrijwilligers zijn erin geslaagd om 75 mensen te evacueren, en zij zijn allemaal veilig," zei hij. "We zullen niet stoppen, zolang er zo'n gelegenheid is om mensen te evacueren."

- Nu het conflict zijn vierde maand ingaat, kan de slag om Donbas het verloop van de oorlog dicteren. Als Rusland zegeviert, zal Oekraïne niet alleen land verliezen, maar misschien ook het grootste deel van zijn meest capabele strijdkrachten, waardoor Moskou de weg vrijmaakt om meer grondgebied te veroveren en om Kiev zijn voorwaarden op te leggen. Een Russische mislukking zou echter de basis kunnen leggen voor een Oekraïens tegenoffensief - en een mogelijke politieke opschudding in het Kremlin.

- In Rusland, waar Poetin vrijdag naar verwachting een belangrijke toespraak zal houden tijdens het jaarlijkse internationale economische forum van Sint-Petersburg, heeft de 38-jarige Igor Denisov, de voormalige aanvoerder van het nationale voetbalelftal, een zeldzame stem laten horen van een publiek protest tegen de oorlog. "Deze gebeurtenissen zijn catastrofaal. Het is afschuwelijk. Ik weet niet of ik hiervoor in de gevangenis beland of gedood zal worden, maar ik zeg het zoals het is," zei hij in een interview met een sportjournalist.

Zijn opmerkingen kwamen op het moment dat Dmitry Medvedev, de voormalige president van Rusland en een nauwe bondgenoot van Poetin, zijn retoriek tegen Oekraïne verder liet escaleren door op zijn Telegram-kanaal te schrijven: "Wie zegt dat Oekraïne over twee jaar nog bestaat op de wereldkaart?"

Het was de laatste in een reeks verklaringen van hoge Russische functionarissen die de Oekraïense soevereiniteit in twijfel trokken. Een dag eerder riep de Russische ruimtecommissaris, Dmitry Rogozin, Rusland op Oekraïne "voor eens en altijd af te maken".

Wist je, beste lezer...,

...dat van al de duizenden maandelijkse bezoekers praktisch niemand de blogs met anderen - via Facebook of Twitter, bijvoorbeeld - deelt?... Kan jij daar iets aan doen??? Al bij voorbaat bedankt!

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt - of, ooit hebt bijgedragen: mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht