ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In Oekraïne sterven mensen aan de lopende band, terwijl Poetin de Grote…

Oekraïne verliest 100 tot 200 soldaten per dag: “We zijn aan het verliezen als het op artillerie aankomt.”
door Tsenne Kikke - zaterdag 11 juni 2022 1:52

De Oekraïense troepen worden onophoudelijk gebombardeerd nu Russische troepen proberen om de controle over heel de Donbasregio over te nemen. “De Russische strijdkrachten hebben alles wat niet-nucleair is naar het front gegooid, waaronder zware artillerie, meervoudige raketlanceersystemen en aanvallen vanuit de lucht,” zei Podoljak, een adviseur van Zelenski.

De Oekraïense troepenmacht zou daarbij dagelijks met zo’n 100 tot 200 soldaten slinken, meldde hij. Volgens hem zou het Oekraïense leger meer artillerie uit het Westen nodig hebben om te kunnen blijven vechten tegen de Russen in de Donbas.

“Onze vraag naar artillerie is niet zomaar een vraag maar een objectieve noodzaak, gezien de situatie op het slagveld,” zei Podoljak. Hij voegde eraan toe dat Oekraïne 150 tot 300 raketlanceersystemen nodig heeft om Rusland te evenaren, een veel groter aantal dan ze tot nu toe hebben ontvangen.

Vadim Skibitski, plaatsvervangend hoofd van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne, noemde het een artillerieoorlog. “We verliezen op het vlak van artillerie. Alles hangt nu af van wat het Westen ons geeft. Voor elk artilleriestuk van Oekraïne heeft Rusland er tien of vijftien. Onze westerse partners hebben ons ongeveer tien procent gegeven van wat ze hebben.”

Van vredesonderhandelingen tussen beide landen is er momenteel nog geen sprake. Volgens Podoljak kunnen die enkel hervatten als Rusland de gebieden afstaat die het sinds de invasie op 24 februari heeft veroverd.

Afstaan?...

De inval in Oekraïne is de hedendaagse versie van de Grote Noordse Oorlog. Althans in het hoofd van Poetin. Bij de Grote Noordse Oorlog (1700-1721) vocht het Russische rijk tegen Zweden. Een nobele strijd, vond Poetin. Want, net zoals nu werden ‘Russische gebieden’ teruggenomen. "Het leek alsof hij in oorlog was met Zweden en hen iets afnam. Hij nam hen niets af. Hij pakte terug wat van Rusland was," zei hij. "Tsaar Peter de Grote beklonk zijn overwinning op de Zweden door van het nieuw veroverde Sint-Petersburg de hoofdstad te maken."

Sinds het begin van de 'speciale miltaire operatie' ontkende Poetin het bestaansrecht van Oekraïne. Het grondgebied is Russisch, en het bestuur van de Oekraïense regering is daarom illegitiem, vindt hij nog steeds.

Op de 350ste verjaardag van de Russische tsaar Peter de Grote (1672 –1725) trok president Vladimir Poetin een parallel met het heden. En, net als de tsaar haalt Poetin ‘Russische gebieden’ terug.

Dat Poetin geschiedenis afstoft om zijn hedendaagse boodschappen kracht bij te zetten, is niet nieuw. Op hetzelfde herdenkingsmoment voor Peter de Grote, waarbij hij in gesprek ging met Russische ondernemers, verwees Poetin naar de Koude Oorlog. In zijn versie van de feiten zijn de westerse sancties een poging om een IJzeren Gordijn op te trekken. "Maar dat zal niet lukken. Een economie zoals die van Rusland kan je niet zomaar uitsluiten..."

In een vuistdikke biografie over Poetin's weg naar de macht noemde The New York Times-journalist Steven Lee Myers hem ‘De nieuwe tsaar’. En, 'The Economist' kopte in 2017 al ‘A tsar is born’ om zijn werkwijze uit de doeken te doen. Ook documentaires over Poetin's pad trekken parallellen met het tsarenrijk in hun titel.

Nu maar afwachten hoe alles ginderachter afloopt...

Wist je, beste lezer...,

...dat van al de duizenden maandelijkse bezoekers praktisch niemand de blogs met anderen - via Facebook of Twitter, bijvoorbeeld - deelt?... Kan jij daar iets aan doen??? Al bij voorbaat bedankt!

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt - of, ooit hebt bijgedragen: mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht