ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De Bilderbergconferentie 2022 is onderweg…

Verbeeldingswerelden zullen alweer op hol gaan slaan….
door Tsenne Kikke - zaterdag 4 juni 2022 19:04

De beruchte bijeenkomst van wereldwijde machtsmakelaars die nog immer de verbeeldingswerelden van velen op hol doen slaan, bekend als de 'Bilderberg Meeting', wordt dit weekend voor het eerst in drie jaar gehouden.

De controversiële conferentie is dan ook al jarenlang het onderwerp van speculatie onder complottheoretici en doemdenkers, omdat het een vierdaagse retraite is waarin een reeks prominente politici en belangrijke figuren uit de wereld van de industrie, de academische wereld en de financiële wereld samenkomen onder een strikte mantel van geheimhouding om dringende kwesties te bespreken waarmee de planeet wordt geconfronteerd. Ondanks de collectieve rijkdom en macht van de leden, bleek de Bilderberg Meeting geen partij voor de pandemie geweest te zijn, aangezien zowel de 2020- als 2021-afleveringen van het evenement werden geannuleerd vanwege zorgen over het coronavirus, waardoor de bijeenkomst van dit weekend een welkome terugkeer van de groep is.

Hoewel de organisatie notoir geheimzinnig is over de details van wat er tijdens de gesprekken wordt besproken, is het ook verrassend transparant als het gaat om (1) wie er bij het evenement aanwezig zal zijn én (2) de agenda van het weekend.

Volgens een persbericht van de groep is de Bilderberg Meeting van dit jaar donderdag van start gegaan in Washington D.C. en bevat 120 deelnemers uit 20 verschillende landen. Hoewel alle aanwezigen belangrijke figuren zijn in hun respectieve invloedssferen, zijn de meesten ervan grotendeels onbekend bij het grote publiek. Anderzijds is - in het licht van de 'aanzienlijke macht' die hen wordt toebedeeld - al wat over hen wordt gefantaseerd een ware streling voor hun ego. Dat gezegd zijnde, zijn de opmerkelijke genodigden voor het evenement van dit jaar onder meer: voormalig Google CEO Eric Schmidt, Arizona senator Kyrsten Sinema en ondernemer Peter Thiel.

De agenda voor de Bilderberg-bijeenkomst van 2022 bestaat uit 14 'belangrijke onderwerpen' die de organisatoren beschouwen als 'grote problemen' waarmee de planeet vandaag wordt geconfronteerd. Onder de onderwerpen die door de groep zullen worden onderzocht, zijn 'geopolitieke herschikkingen, NAVO-uitdagingen, verstoring van het wereldwijde financiële systeem en fragmentatie van democratische samenlevingen'. Andere gebieden die tijdens het weekend zullen worden besproken, zijn de concurrentie tussen de Verenigde Staten en China met betrekking tot technologie, desinformatie en gezondheidsproblemen na de pandemie. Ook begrijpelijkerwijs 'verdienen' Rusland en Oekraïne een plekje op de lijst.

Aangezien de vergaderingen worden gehouden onder wat bekend staat als de 'Chatham House Rule', waarin 'deelnemers vrij zijn om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de affiliatie van de spreker(s) noch enige andere deelnemer kan worden onthuld', zullen de precieze details van de verschillende gesprekken die in de loop van het weekend plaatsvinden waarschijnlijk nooit met het grote publiek worden gedeeld. Journalisten zijn niet welkom tenzij genodigd; wel wordt de conferentie regelmatig bezocht door vaste leden van belangrijke kranten zoals 'The Washington Post' en 'The New York Times', maar iedereen is verplicht tot geheimhouding.

Gezien het feit dat de aanwezigen bestaan uit een echte who's who van de wereldelite, is het logisch dat het evenement een hand zal hebben in het vormgeven van onze planeet, of we het ons nu realiseren of niet - vooral, omdat de Bilderberg-groep misschien de verloren tijd wil inhalen nadat ze elkaar de afgelopen twee jaar niet hebben ontmoet...

Denis Healey, één van de initiatiefnemers van de Bilderberg-conferentie in 1954 en 30 jaar lang lid van de stuurgroep, legde in 2001 uit: “Om te zeggen dat we op zoek zijn naar een één-wereldregering is een grote overdrijving, maar niet helemaal absurd. Wij in Bilderberg geloofden dat we niet eeuwig oorlog tegen elkaar konden blijven voeren en miljoenen mensen voor niets konden vermoorden. We dachten dat één enkele gemeenschap een goede zaak zou kunnen zijn."

Enkel 'zien' is 'geloven'...

Velen zien vanuit hun verbeeldingswereld enkel en alleen hetgeen ze willen zien... En, indien jij tot dat menstype behoort, is het misschien een geruststellende gedachte dat je niet de énige bent...

Wist je, beste lezer...,

...dat van al de duizenden maandelijkse bezoekers praktisch niemand de blogs met anderen - via Facebook of Twitter, bijvoorbeeld - deelt?... Kan jij daar iets aan doen??? Al bij voorbaat bedankt!

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt: mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht