ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De oorlog in Oekraïne is voor de wapenindustrie een waarachtig godsgeschenk

De ultranationalistische Azovbataljon vroegen met een fotoreeks om hulp…
door Tsenne Kikke - woensdag 11 mei 2022 19:37

- De laatste soldaten van het ultranationalistische Azovbataljon, die de Azovstal-fabriek verdedigen in de havenstad Marioepol, vroegen met een fotoreeks om hulp. Volgens president Zelenski mogen ze het terrein niet meer verlaten van de Russische troepen. De Oekraïense militaire leiding temperde de hoop om met een offensief de strijders te bevrijden. "Een deblokkeringsoperatie zou een aanzienlijk aantal troepen vragen, gezien de Oekraïense strijdkrachten 150-200 kilometer van Marioepol verwijderd zijn. Omdat de Russische troepen in de tussentijd ook krachtige verdedigingssystemen hebben gebouwd, zou een dergelijke operatie veel slachtoffers kunnen eisen," zei plaatsvervangend stafchef Oleksiy Hromov vandaag.

- Enkele dorpen rond de stad Charkov zijn terug in Oekraïense handen. Zo werden de Russen aldaar alweer een heel stuk achteruit gedreven richting Russische grens.
 
- Het bestuur dat door Moskou in de Oekraïense regio Cherson geïnstalleerd werd, is van plan om aan Poetin een annexatie te vragen. Deze zuidelijk gelegen regio werd door het Russische leger in februari veroverd.

- In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft het steunpakket voor Oekraïne ter waarde van 40 miljard euro groen licht gekregen. Nu moet het alleen nog naar de Senaat voor goedkeuring. In Europa bespreken de ambassadeurs van de lidstaten vandaag het zesde sanctiepakket tegen Rusland, met onder andere een importverbod van Russische olie op de agenda.

- Vanuit Rusland kwamen eveneens sancties. De Russische energiereus Gazprom bevestigde, bijvoorbeeld, dat het minder gas naar Europa zal sturen via Oekraïne. En, Oekraïne besliste nu plots om dan zelf maar de kraan dicht te draaien. Dankzij het mooie weer leidt dat nog niet tot paniek.

- Het Eurovisiesongfestival ging gisteren van start. De uitzending op de Oekraïense televisie wordt sinds 2007 becommentarieerd door Timoer Mirosjnytsjenko, ook in tijden van oorlog. De presentator bouwde met zijn team een studio in een schuilkelder in Kiev.

- Avril Haines, directeur van de nationale inlichtingendienst, heeft gisteren een grimmig plaatje geschetst van de volgende fase van de oorlog in Oekraïne. Volgens haar zal de oorlog waarschijnlijk “nog onvoorspelbaarder en escalerender” worden in de volgende maanden omdat “Poetin geconfronteerd wordt met wanverhouding tussen zijn ambities en de huidige conventionele militaire capaciteiten van Rusland.” Daardoor zou Poetin geneigd zijn om meer ad hoc beslissingen te nemen.

“De huidige tendens vergroot de kans dat president Poetin drastischer middelen zal aanwenden, waaronder het opleggen van de staat van beleg, het heroriënteren van de industriële productie, of mogelijk escalerende militaire acties om de middelen vrij te maken die nodig zijn om zijn doelstellingen te bereiken naarmate het conflict aansleept, of als hij merkt dat Rusland in Oekraïne aan het verliezen is. Aangezien zowel Rusland als Oekraïne geloven dat zij op militair vlak vooruitgang kunnen blijven boeken, zien wij geen haalbare onderhandelingsweg voorwaarts, althans niet op korte termijn”, aldus Haines. Ze voegde eraan toe dat Poetin erop rekent dat de Westerse vastberadenheid na verloop van tijd zal afnemen.

- De Amerikaanse president Joe Biden vreesde dat de Russische president Vladimir Poetin niet weet hoe hij de oorlog in Oekraïne kan beëindigen. “Hij dacht dat hij de NAVO uit elkaar zou spelen, en dat hij de Europese Unie uit elkaar zou spelen, maar hij vergiste zich. Integendeel: de Verenigde Staten en veel Europese landen staan schouder aan schouder met Oekraïne”, aldus Biden. “Poetin is een heel berekend man, maar ik vrees dat hij nu geen uitweg meer ziet. Ik probeer nu uit te zoeken wat we daaraan kunnen doen.”

- Wat corona was voor de farmasector, is de oorlog in Oekraïne voor de wapenindustrie een godsgeschenk. Want hoe cynisch het ook mag klinken: oorlog is ‘big business’. Dit jaar alleen al zal de sector met 7 procent groeien.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Betalende teksten...

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht