ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Hoe giftig zijn negatieve emoties?

Identificeer je niet met jouw negatieve emoties…
door Tsenne Kikke - zaterdag 26 november 2022 1:34

Beste eclecticus,

Om te beginnen... Negatieve emoties zijn zowel waardeloos als energieverspillend en liggen aan de basis van elke vorm van geweld en zelf-aanbidding. Mensen, die zich voortdurend met hun negatieve emoties identificeren, zijn nooit in staat om aan hun innerlijke 'zijn' te werken. Om die reden is het een goede zaak om voor jezelf te proberen een lijstje van jouw negatieve emoties op te stellen. Daarin moet je verschillende toestanden van depressie, verschillende soorten zelfmedelijden, verschillende soorten aanhoudende wrok, je slecht of onrechtmatig behandeld voelen, en zo meer, opnemen - en, je moet daarin ook de vele soorten haat, de vele onaangename vormen van zelfgenoegzaamheid en de eventuele minachting voor anderen vermelden. Vooral moet je het gevoel van verdienstelijkheid erbij betrekken, een van de meest onreine van alle emoties en een die misschien alle invloeden van Hogere Centra meer buitensluit dan welke andere emotie dan ook.

In het werken aan onszelf wordt er dus vooral de nadruk gelegd op de zuivering van het emotiecentrum. Maak dus dat lijstje van negatieve emoties op, zowel van wat je bij andere mensen als wat je bij jezelf hebt waargenomen, opdat je er de 'innerlijke smaak' van te pakken krijgt. Feit is, dat zeer veel mensen daarbuiten lange tijd van de smaak van hun negatieve toestanden kunnen genieten. Doe daar alvast niet aan mee.

Weet, dat  sommige negatieve emoties erg kwaadaardig zijn, en hebben daardoor een veel te sterke, giftige smaak. Het is goed om ze te gaan herkennen en ze met wortel en al uit te rukken - want, nogmaals: ze stelen jouw energie. Het emotionele leven van een mens kan zelfs integraal vernietigd worden vanwege de aanwezigheid van deze vele vormen van negatieve emotie.

Je kunt negatieve emoties wegwerken - gewoonweg, omdat ze onnatuurlijk zijn. Anders gezegd: de mens wordt er niet mee geboren, maar via imitatie verworven. Wees blij - want, indien je er wél mee zou geboren zijn geweest, zou je ze onmogelijk uit jezelf kunnen verwijderen.

Het volgende punt is dat een negatieve emotie - of, laten we zeggen, de energie die verband houdt met de manifestaties ervan, zich kan verbinden met een bestaande ziekte en deze kan verergeren, of hardnekkiger maken. Zo kan een mens aan iets lijden dat slechts tijdelijk had moeten zijn, een vorm van ziekte, een vorm van pijn, enzovoorts, maar als het een negatieve achtergrond heeft, kan de aandoening aanhouden, of sterk overdreven worden en langere tijd in die mens blijven aanslepen om dan verder wortel te schieten. Anderzijds zijn er veel mensen die van hun ziekte houden, omdat ze dan van anderen de nodige aandacht verkrijgen waar ze voordien lange tijd naar hunkerden.

Vanuit een ander - laten we zeggen: chemisch gezichtspunt gezien - zijn dergelijke negatieve toestanden om zo te zeggen giftig door vanuit de veel ijlere, psychologische sfeer in te werken op de grovere sfeer van het fysieke lichaam. Denk daarbij, beste eclecticus, vooral aan de energieën, waterstof genaamd, die via toenemende verdichtingen stelselmatig overgaan in de grovere zaken van het lichaam.

Kortom: Negatieve emoties zijn de grootste energievreters en hebben talrijke destructieve effecten op ons lichaam. Stop dus met jezelf ermee te identificeren. Tracht jezelf van alle negatieve toestanden los te maken, ... met jouw denkcentrum althans.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht