ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Vandaag verschijnt het boek 'Tijd' van Louis Stiller bij Uitgeverij Atlas Contact

‘Tijd’ is één van de belangrijkste instrumenten bij het schrijven van romans, filmscenario’s, thrillers, verhalende podcasts, kinderboeken, games en reportages.
door Tsenne Kikke - vrijdag 21 oktober 2022 5:25

Hoe gebruik je tijd als instrument in jouw verhaal?...

In ‘Tijd’ behandelt Louis Stiller, grondlegger van 'De Schrijfbibliotheek', de verschillende manieren waarop je tijd kunt gebruiken om jouw verhaal te vertellen. Wat voor structuur kent jouw verhaal: lineair, cirkel, spiraal? Of nog iets anders? Wanneer gebruik je flashbacks en flashforwards, welk verteltempo past bij welk verhaal?

Het boek is gebaseerd op interviews met schrijvers en voorzien van tips uit de wereldliteratuur, films en andere verhalende kunsten, waardoor Stiller een praktische en inspirerende gids aanbiedt, gericht aan iedere (beginnende) schrijver.

‘Tijd’ is onderdeel van een serie nieuwe delen van de 'Schrijfbibliotheek', die zich richt op de gereedschappen van de schrijver: plot, tijd, ruimte, personage, scènes en show, don’t tell.

- Louis Stiller (1959) is journalist, schrijver en schrijfdocent. Hij schreef een groot aantal boeken, variërend van reisgidsen en computerboeken tot Stillers omgang – een essayistisch verslag van een wandeling langs de randen van de stad Amsterdam. Ook is hij de auteur van diverse deeltjes in de 'Schrijfbibliotheek', zoals: het Handboek voor schrijvers, Essays schrijven en het Grote Schrijf-Doe-boek. Stiller won de ECI Essayprijs en ontving het Belcampo Stipendium van de Provincie Groningen in 1995. In 2016 ontving hij de Groninger Persprijs.

Aankopen via Bol.com? Of, er eerst een stukje uit lezen?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht