ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Laten we hopen dat de spanningen niet in een nieuwe wereldoorlog escaleren

Hoofd Verenigde Naties waarschuwde: ‘Slechts één misstap verwijderd van nucleaire vernietiging’.
door Tsenne Kikke - donderdag 4 augustus 2022 2:22

Het hoofd van de Verenigde Naties, António Guterres, waarschuwde maandag voor het groeiende risico van nucleaire vernietiging door de talrijke crises en conflicten wereldwijd. Volgens hem bevindt de wereld zich in een ‘periode van nucleair gevaar die ongekend is sinds het hoogtepunt van de Koude Oorlog’.

"De mensheid loopt het gevaar de lessen te vergeten die zijn geleerd in de verschrikkelijke vuren van Hiroshima en Nagasaki - en, de wereld is slechts één misverstand of misrekening verwijderd van nucleaire vernietiging."

Een verdere ontwapening leek al onhaalbaar vóór Rusland zijn aanval tegen Oekraïne begon. Nu wordt de reductie van de bijna 13.000 kernwapens wereldwijd volgens waarnemers nog moeilijker.

Het ruim vijftig jaar oude Verdrag over de niet-verspreiding van kernwapens (NPV), waarbij 191 landen zich hebben aangesloten, vormt de basis voor een wereldwijde nucleaire ontwapening. In het NPV staat dat alleen de Verenigde Staten, Rusland, China, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk kernwapens mogen bezitten. De vier andere vermoedelijke kernmachten India, Pakistan, Israël en Noord-Korea hebben zich niet aangesloten - of, hebben zich uit het verdrag teruggetrokken.

Het doel van het verdrag is het voorkomen van de verspreiding van atoomwapens, ontwapening en het bevorderen van vreedzaam gebruik van kernenergie. Om de vijf jaar is er een evaluatie van de behaalde resultaten. De tiende toetsingsconferentie zou in 2020 hebben plaatsgevonden, maar werd tot nu uitgesteld vanwege de coronapandemie.

Vladimir Poetin is van mening dat een kernoorlog niet gewonnen kan worden en dat er nooit een mag worden uitgevochten. Hij noemde het verdrag “een sleutelelement in de internationale veiligheid en strategische stabiliteit”. Hij verzekerde ook dat Rusland het verdrag nauwgezet respecteert “naar letter en geest”.

Het lijkt erop dat hij met zijn uitspraken Rusland wilde neerzetten als een 'verantwoordelijke kernmacht'. Dat staat in schril contrast met zijn eerdere uitspraken én van die van zijn aanhangers; uitspraken, die in het Westen geïnterpreteerd werden als (al dan niet impliciete) nucleaire dreigementen.

Zo verwees hij op de dag van de invasie van Oekraïne (24 februari) naar het Russische nucleaire arsenaal en waarschuwde andere landen dat elke poging om in te grijpen zou leiden tot “gevolgen die je nog nooit hebt gezien in je geschiedenis”. Enkele dagen later liet hij zijn nucleaire arsenaal op scherp zetten.

Volgens de militaire leer van Rusland mogen kernwapens alleen ingezet worden als er sprake is van een 'existentiële dreiging' voor het land. In het Non-proliferatieverdrag is er sprake van 'no first use' en zeggen de kernmachten dat ze geen kernwapens zullen inzetten zolang ze er niet mee worden aangevallen.

De VS en het Verenigd Koninkrijk zeiden later dat ze ook kernwapens konden gebruiken als ze aangevallen werden met biologische of chemische wapens.

Wat China betreft...

Het communistische regime van China had al herhaaldelijk gewaarschuwd “niet met vuur te spelen” rond Taiwan en nam behalve de militaire ook verschillende economische maatregelen.

Volgens een bron zouden meerdere Chinese oorlogsschepen dichtbij het midden van de 180 kilometer brede zeestraat varen. Die middenlijn dient als een officieuze grens tussen de territoriale wateren van China en Taiwan. Op beelden, die op sociale media werden gedeeld, zijn ook gepantserde voertuigen op het strand van de provincie Fujian te zien: het Chinese gebied aan de andere kant van de middenlijn.

China kondigde net na de landing van Nancy Pelosi voor de komende dagen extra 'belangrijke militaire oefeningen' aan met, onder andere, langeafstandsraketten in zes gebieden rond het eiland. Daarbij zal er met echte munitie geschoten worden, bevestigde het Chinese oostelijke militaire commando. "De militaire operatie is gericht tegen de recente Amerikaanse acties over de kwestie-Taiwan,” klonk het expliciet. En, Noord-Korea steunde de ondernemingen... Bovendien is het bestaande dispuut met Noord-Korea, evenals het geschil over Taiwan, één van de gevaarlijkste conflictsituaties in de wereld, lezen we.

- 'k Ben geen doemdenker, verre van. Maar als ik zie wat er zoals wereldwijd aan het gebeuren is, doemen de woorden van George Ivanovitch Gurdjieff zo nu en dan in mijn hoofd op. Zo verwittigde hij ons in 1949 dat - indien er een nieuwe wereldoorlog zou ontstaan - de helft van de wereldbevolking zou vernietigd worden. Laten we hopen dat hij zich voor eenmaal vergiste...

- Maar vorig jaar vermeldde ik ook al dat volgens Shri Shivapuri Baba ooit één tot twee derde van de wereldbevolking zal worden vernietigd.

- 'k Houd de mensen, die aan Zelfkennis doen, én de Eclectici wel op de hoogte van zodra ik iets aan de weet kom!

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht