ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Brengt Nancy Pelosi morgen een bezoek aan Taiwan?…

… laten we hopen van niet!
door Tsenne Kikke - maandag 1 augustus 2022 21:41

China heeft de Verenigde Staten opnieuw gewaarschuwd voor gevolgen mocht de 82-jarige Nancy Pelosi, de voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, een bezoek brengen aan Taiwan. Volgens Amerikaanse en Taiwanese media zal ze het eiland wel degelijk bezoeken.

De arrogantie van de macht is vooral onheilspellend en verachtelijk wanneer een regeringsleider grote aantallen levens riskeert om een provocerende zet te doen op het geopolitieke schaakbord van de wereld. Het plan van Nancy Pelosi om Taiwan te bezoeken behoort tot die categorie. Dankzij haar kan de kans op een militaire confrontatie tussen China en de Verenigde Staten sterk toegenomen.

Pelosi brengt deze week een bezoek aan de Amerikaanse bondgenoten in de Indo-Pacifische regio. "Nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan en andere hoge ambtenaren van de Nationale Veiligheidsraad zijn tegen de reis vanwege het risico van escalatie van de spanning in de Straat van Taiwan", aldus de 'Financial Times'. De controverse over de reis heeft geleid tot bezorgdheid bij de bondgenoten van Washington, die vrezen dat die reis een crisis tussen de VS en China zou kunnen veroorzaken.

CNN sprak met hoge functionarissen van de Amerikaanse en Taiwanese regeringen en die bevestigden het bezoek. Pelosi zou dinsdagnacht in de hoofdstad Taipei overnachten, bevestigden ook Taiwanese media. Volgens de krant ‘The Liberty Times’ is er woensdagochtend een bezoek aan het parlement gepland.

"De gevolgen - die verre van louter economisch en diplomatiek zijn - zouden voor de gehele mensheid existentieel kunnen zijn. China heeft enkele honderden kernwapens klaar voor gebruik, terwijl de Verenigde Staten er enkele duizenden hebben. De mogelijkheid van een militair conflict en escalatie is maar al te reëel," las ik vandaag op de website van 'The RealNews'.

Chinese regering waarschuwde...

Peking zou een bezoek van Pelosi zien als een 'flagrante inmenging' in de binnenlandse aangelegenheden, zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag aan de Chinese pers. De Chinese president Xi Jinping waarschuwde Joe Biden eerder al voor de gevolgen van zo'n bezoek.

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde de VS vandaag opnieuw. “China is goed voorbereid op alle mogelijke scenario’s,” zei Zhao Lijian in de hoofdstad Peking aan de Chinese pers. “Het leger zal niet machteloos toezien en China zal zeker krachtige en doortastende maatregelen nemen om zijn soevereiniteit en territoriale integriteit te beschermen,” klonk het.

Mijn advies?... "Nancy, amuseer je, maar blijf weg van Taiwan!" Doch, mijn advies wordt nooit opgevolgd. Vraag het maar eens aan de meer dan 1 miljoen bezoekers die deze website de laatste 15 jaar hebben bezocht. :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht