ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Oekraïne: dag 135

Van stoppen, is er nog geen sprake…
door Tsenne Kikke - zaterdag 9 juli 2022 19:03

- Russische troepen hebben vanochtend in Krivi Rih woonwijken beschoten, de Oekraïense stad waar Volodymyr Zelensky is geboren. Hijzelf had er vrijdag een bezoek gebracht en ging ook langs bij de frontlinie, enkele tientallen kilometers verderop. Tien raketten met clustermunitie werden afgevuurd en wel vanop hoogstwaarschijnlijk een afstand van meer dan 70 kilometer, zei de lokale legercommandant. Twee mensen kwamen om en drie anderen raakten gewond door granaatscherven.

- Het Russische leger claimde in het zuiden van het land een Oekraïense straaljager te hebben neergehaald. Ook zou een Amerikaanse wapenopslagplaats nabij Chasov Yar in Donetsk zijn geraakt.

- Vladimir Poetin daagde het Westen uit door te zeggen dat als het Rusland op het slagveld wil verslaan, het dat vooral moet proberen. "Iedereen moet weten dat Rusland in Oekraïne zelfs nog niet echt begonnen is," zei hij - en: "We hebben vaak gehoord dat het Westen ons wil bevechten tot de laatste Oekraïner. Dit is een tragedie voor het Oekraïense volk, maar het lijkt erop dat het die kant opgaat.”

De oorlog in Oekraïne noemde hij "het begin van de overgang naar een multipolaire wereld". Oftewel: het Westen heeft het niet meer voor het zeggen in de wereld. Dat zou ook blijken uit de effecten van de sancties die het Westen instelde tegen Rusland. "De sancties veroorzaken ons moeilijkheden, maar niet op de bedoelde schaal. Het is een economische blitzkrieg tegen Rusland”.

- De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov verliet vrijdag de bijeenkomst van de buitenlandministers van de G20 op het Indonesische eiland Bali vroegtijdig. Hij hekelde het feit dat westerse landen er alleen maar praten over de oorlog in Oekraïne en Rusland bekritiseren.

- Volgens de laatste inlichtingen voert het Russische leger materiaal aan richting Siversk, in de provincie Donetsk. Dat is acht kilometer voorbij de huidige frontlijn. De stad zou het volgende doelwit van de Russen zijn.

- De gouverneur van het naburige Loehansk waarschuwde voor een 'humanitaire ramp' in Severodonetsk, naar eigen zeggen door plunderingen van Russische soldaten.

- Aleksej Gorinov, een gemeenteraadslid uit de Russische hoofdstad Moskou, werd gisteren als eerste veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf in een strafkolonie voor het bekritiseren van de Russische inval in Oekraïne. “Ik geloof dat alle inspanningen van het Russische maatschappelijk middenveld gericht moeten zijn op het stoppen van de oorlog en het terugtrekken van de Russische troepen uit Oekraïne”, zei Gorinov tijdens de werkvergadering, die live werd opgenomen en te zien was op YouTube. Tijdens de hoorzittingen verzette Gorinov zich nog steeds tegen de Russische invasie. Zo hield hij een bordje vast met de tekst: “Heb je deze oorlog nog steeds nodig?”

Ook tijdens zijn eigen slotverklaring bleef hij de Russische beschuldigingen tegenspreken. Hij pleitte onschuldig en wees op het recht van vrije meningsuiting. Tegelijkertijd herhaalde hij zijn kritiek, en noemde hij de oorlog in Oekraïne “verachtelijk”. “Oorlog, of wat voor synoniem je het ook wilt geven, is het laatste, smerigste, verachtelijke dat de titel van een mens onwaardig is. Ik dacht dat Rusland in de 20e eeuw zijn limiet op oorlogen had uitgeput. Ons cadeau is Bucha, Irpin en Hostomel. Betekenen deze namen iets voor jou? U, de aanklagers, zeg later niet dat u van niets wist”, voegde Gorinov eraan toe, verwijzend naar de drie steden buiten Kiev waar Russische troepen ervan worden beschuldigd oorlogsmisdaden te hebben gepleegd.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht