ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Oekraïne: dag 125

Rusland wordt meer en meer agressiever…
door Tsenne Kikke - woensdag 29 juni 2022 18:28

- De dodentol van de Russische raketaanval op een winkelcentrum in het Oekraïense Krementsjoek is opgelopen tot achttien, er vielen ook zestig gewonden. Reddingswerkers zoeken nog steeds naar meerdere slachtoffers onder het puin omdat er nog 21 mensen zijn vermist. "Het is ontstaan door een ontploffing van opgeslagen wapens uit het Westen," aldus het Kremlin. Nochtans spreken beelden die uitspraak tegen.

Volodimir Zelenski vroeg naar een tribunaal om de 'dagelijkse terroristische daden' van Moskou te berechten. “Het winkelcentrum vormde geen enkele bedreiging voor het Russische leger en het had geen enkele strategische waarde. De mensen in Krementsjoek probeerden enkel een normaal leven te leiden. Het is duidelijk dat de Russische moordenaars de exacte coördinaten hadden voor de raketaanval om zo veel mogelijk mensen te doden”, aldus president Volodimir Zelenski die de beelden van de raket deelde. “Voor dit staatsterrorisme zullen de Russen verantwoording moeten afleggen. Op het slagveld, door verstrengde sancties en ook voor een rechtbank.”

- 144 Oekraïense soldaten werden door de Russen vrijgelaten. Het gaat, onder andere, om 95 verdedigers van het fel bevochten Azovstal-fabriekscomplex in Marioepol. Allemaal gewonden beweerde Rusland - en, volgens het Russische ministerie van Defensie houdt men er 6.000 Oekraïense soldaten in krijgsgevangenschap vast.

- Bij de vergadering tussen de Finse president, de Zweedse premier Magdalena Andersson, de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en de Navo-baas Jens Stoltenberg, gingen Finland, Zweden en Turkije akkoord met het ondertekenen van het trilateraal memorandum, waarin de 'legitieme veiligheidsbezorgdheden van Turkije' worden aangepakt.

Anders gezegd: Erdogan heeft zijn slag thuisgehaald. De Turkse president blokkeerde in zijn eentje de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO, maar gaf nu toch groen licht. Dankzij een hele lijst tegemoetkomingen, zeggen experts. Als gevolg daarvan eiste Turkije nu al, onder andere, de uitlevering van 33 personen. Voor de Turken is dit een overwinning.

Zodra Turkije groen licht gaf, maakte Navo-baas Stoltenberg een vuist naar Vladimir Poetin: "Hij was tegen een uitbreiding van de Navo. Nu krijgt hij nog meer Navo. Aan zijn grenzen."

- De G20-top, een top van de negentien rijkste landen ter wereld en de Europese Unie, in Indonesië vindt op 15 en 16 november plaats in Bali. Indonesië bekleedt momenteel het voorzitterschap van de G20. Vladimir Poetin heeft de uitnodiging van Indonesië aanvaard om deel te nemen aan dte G20-ontmoeting. Het is wel nog niet zeker of hij de ontmoeting fysiek zal bijwonen of via videoconferentie. "Er is een uitnodiging om persoonlijk deel te nemen, maar er is nog tijd. Ik hoop dat de pandemische situatie het mogelijk maakt om dit belangrijke forum persoonlijk bij te wonen."

- De Europese Commissie heeft haar strategische noodreserve rescEU aangesproken om Oekraïne te voorzien van medisch materiaal, beschermende kleding en materiaal dat ingezet kan worden bij chemische, biologische of nucleaire incidenten. Op vraag van Oekraïne levert de EU 300.000 gespecialiseerde beschermingspakken, 5.600 liter ontsmettingsmiddelen, en materiaal voor ontsmettingsoperaties. Daarnaast doneert de EU ook beschermend materiaal voor zorgpersoneel, infusiepompen, beademingsapparaten, en bewakingsmonitoren voor patiënten. De Europese leveringen hebben een waarde van 11,3 miljoen euro. Ze worden voorzien vanuit de opslagplaatsen in Roemenië, Zweden, Hongarije, Duitsland, Griekenland en Denemarken.

- De Britse premier Boris Johnson heeft de steun aan Oekraïne in de oorlog tegen Rusland vergeleken met de strijd tegen Adolf Hitler. De prijs voor vrijheid is het waard om te betalen, aldus Johnson tijdens de G7-top in het Zuid-Duitse Elmau.

"Democratieën hebben veel tijd nodig gehad om een ​​antwoord te vinden op tirannie en agressie in het midden van de twintigste eeuw, en daar hebben we een zware prijs voor betaald", aldus Johnson. "Maar de nederlaag van dictaturen, met name nazi-Duitsland, bracht vele decennia van stabiliteit. Er kwam een wereldorde die steunt op regels, gebaseerd op een internationaal systeem. Het is de moeite waard om dat te beschermen. Het is de moeite om waard dat te verdedigen. Het brengt welvaart op de lange termijn."

Groot-Brittannië moet ongeacht de kosten dan ook bereid zijn om Oekraïne bij te staan ​​in de strijd tegen de agressie van Vladimir Poetin, benadrukte Johnson. "Stel je voor dat we Poetin zouden toestaan om ​​weg te komen met de gewelddadige overname van grote delen van een ander land, van een soeverein onafhankelijk gebied", zei Johnson. "De gevolgen zouden absoluut angstaanjagend zijn".

- Rusland ontkende dat het zijn schulden niet aflost. Het land miste maandag de deadline om een aflossing ter waarde van 100 miljoen dollar te betalen. Maar dat is naar het schijnt de schuld van de westerse sancties. "We gaan niet akkoord", aldus Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov. "De betaling is al in mei gebeurd. Dat de afbetaling geblokkeerd is als gevolg van westerse sancties is niet ons probleem."

- De NAVO wil haar snelle reactiemacht (Nato Response Force, NRF) uitbreiden tot meer dan 300.000 militairen. Dat verklaarde secretaris-generaal Jens Stoltenberg maandag in de aanloop naar de NAVO-top in Madrid. Momenteel telt de snelle reactiemacht een 40.000-tal militairen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht