ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Oekraïne: dag 100

Volgens Mykhailo Podoliak kan de oorlog er nog minimaal twee tot zes maanden duren.
door Tsenne Kikke - zaterdag 4 juni 2022 20:13

- Al sinds het begin van de Russische invasie op 24 februari wordt er hevig gevochten met betrekking tot de controle over Severodonetsk. De stad is als hoofdstad van de provincie Loehansk strategisch bijzonder belangrijk. 90 procent van de gebouwen is er beschadigd. Vandaag zijn er twee Reuters-journalisten gewond geraakt. Hun chauffeur is overleden.

- Mykhailo Podoliak, een woordvoerder van Volodomir Zelenski vermoedt dat de oorlog nog minimaal twee tot zes maanden zal duren. Hij baseerde zich bij die uitspraak op het aantal wapens dat beide landen nog voorhanden hebben én nog zullen worden aangevoerd.

- Oekraïne heeft naar eigen zeggen twintig procent heroverd van het grondgebied rond Severodonetsk. Volgens de leider van de regio, Serhiy Hajdaj, zou daarmee alweer de helft van de stad in Oekraïense handen zijn. "Rusland had het grootste deel van de stad in handen, maar onze troepen hebben hen kunnen terugdrijven en ze lijden serieuze verliezen."

Hajdaj deed zijn uitspraken op de Oekraïense televisie. "Ze vernielen alles met artillerie, hun luchtmacht, mortieren en tanks. Maar zodra we genoeg westerse wapens hebben, drijven we hen terug. En geloof me: ze zullen weglopen. Maar het probleem is dat die er nog niet zijn en dat zou de hele situatie kunnen veranderen."

Gisteren hadden de Russische troepen geprobeerd om aldaar de Oekraïense troepen te omsingelen. Volgens Oekraïne waren ze, ondanks negen aanvallen gedurende voorbije 24 uur, er niet in geslaagd.

Hajdaj's opmerkingen kwamen er na een vraag van het Britse ministerie van Defensie of het zou kunnen kloppen dat Rusland over twee weken de regio zou controleren. Die hadden dat voorspeld.

"Twee weken is compleet onrealistisch," reageerde hij. Intussen gaan de straatgevechten wel voort waar bij de Oekraïners proberen de vijand terug te drijven. Volgens Hajdaj bombardeert Rusland ook bruggen in de buurt zodat Oekraïne er niet in zou slagen om zijn posities te versterken. "Ze hebben vooral schrik dat het succes van onze verdediging zou toenemen en dat zou gebeuren als de toelevering van wapens en dergelijke zou toenemen."

De situatie blijft in Severodonetsk bijzonder moeilijk, omdat het niet mogelijk is om humanitaire hulp aan te leveren.

- Rusland is een offensief aan het voorbereiden op Slovjansk, een stad in de oostelijke regio Donetsk. Het vlakbij gelegen Kramatorsk is de laatste stedelijke regio in Donetsk die nog in Oekraïense handen is

- Aan de frontlijn in de regio Zaporizja hebben Oekraïne en Rusland de lichamen van 160 soldaten aan elkaar overgedragen. Oekraïne had Rusland herhaaldelijk opgeroepen om de lichamen van gesneuvelde soldaten aan te nemen. Kiev beschuldigde Moskou er zelfs van de eigen troepen als ‘kanonnenvoer’ te beschouwen en zich niet om een waardige begrafenis van de soldaten te bekommeren. Volgens Oekraïense bronnen worden intussen ook nieuwe onderhandelingen gevoerd over de uitwisseling van krijgsgevangenen. Duizenden Oekraïense militairen zijn in Russische handen gevallen, onder wie ook de strijders in Marioepol die zich in de staalfabriek Azovstal verschanst hadden.

- De Franse president Macron vindt dat Poetin een fundamentele en historische fout heeft gemaakt door Oekraïne binnen te vallen. En dat heeft hij tegen hem ook al gezegd. Maar volgens Macron is het van essentieel belang dat Rusland niet wordt vernederd opdat - wanneer het vechten stopt - een diplomatieke oplossing kan worden gevonden

- Kiev wil pas weer onderhandelen met Rusland als het zich 'in sterkere positie' bevindt.

- De speculaties nemen toe dat de Russische president Vladimir Poetin zwaar ziek zou zijn. Bij gebrek aan betrouwbare inlichtingen kan niemand bevestigen of het klopt. Het kan evengoed wishful thinking zijn...

0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0o0

Wist je, beste lezer...,

...dat van al de duizenden maandelijkse bezoekers praktisch niemand de blogs met anderen - via Facebook of Twitter, bijvoorbeeld - deelt?... Kan jij daar iets aan doen??? Al bij voorbaat bedankt!

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt: mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht