ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nieuws uit Oekraïne…

Het is alsof de Russen terrein aan het winnen zijn…
door Tsenne Kikke - zondag 26 juni 2022 19:18

- Russische en pro-Russische troepen hebben de controle veroverd over de Azot-chemiefabriek in Severodonetsk in het oosten van Oekraïne. Het Oekraïense leger had daar vrijdag zijn terugtrekking aangekondigd. Daarbij werden achthonderd burgers, die zich wekenlang in de fabriek schuilhielden, volgens de separatisten geëvacueerd. Het is niet duidelijk naar waar ze werden gebracht. Met deze val heeft Rusland nu bijna de hele provincie Loehansk veroverd.

- Rusland gaat in de komende maanden aan buurland en bondgenoot Wit-Rusland raketten van het type Iskander-M  leveren die kernkoppen kunnen dragen. Dat heeft president Vladimir Poetin aangekondigd. Lees wel 'kunnen' en fantaseer het woordje 'zullen' daar niet bij.

- Volgens Oekraïne zijn er gisteren verschillende Oekraïense regio's getroffen door raketaanvallen, ook vanuit Wit-Rusland op Zhitomir en Chernihiv.

- Er viel één dode en zes gewonden na aanval op Kiev. "Er is een lichaam gevonden en zes bewoners raakten gewond, van wie er vier in het ziekenhuis werden opgenomen, onder wie een 7-jarig meisje," zei de burgemeester Vitali Klitsjko. Rusland verklaarde op zijn beurt dat het een fabriek van raketten in Kiev had getroffen en dat de berichten over Russische raketten op een residentiële wijk van de hoofdstad 'fake' waren. De wapenfabriek Artiom was 'als militaire infrastructuur het doelwit', zei het Russische ministerie van Defensie in een mededeling. De schade aan een naburig woongebouw was volgens het ministerie aan een Oekraïense luchtafweerraket te wijten.

- Rusland beweerde eveneens dat het drie militaire trainingscentra in het noordwesten van Oekraïne heeft getroffen. Een van de geviseerde doelwitten was het Oekraïense militaire trainingscentrum van Starytchi, in de regio rond Lviv, op een dertigtal kilometer van de Poolse grens. Volgens het Russische ministerie van Defensie heeft Moskou de aanvallen uitgevoerd met 'precisiewapens van de lucht- en ruimtevaart en Kalibr-kruisraketten'.

- Oleksandr Sienkevych, de burgemeester van de Zuid-Oekraïense stad Mykolaiv, heeft er bij de inwoners op aangedrongen de stad te verlaten. "Ik raad iedereen die wil blijven leven aan om de stad te verlaten. Ongeveer 230.000 mensen verblijven nu nog in de stad Mykolayiv," zei hij. Evacuatieroutes uit de stad gaan in de richting van Odessa, Kryvyi Rih en Kiev. Hij beschreef de situatie als "over het algemeen zeer slecht. De stad wordt elke dag beschoten".

- Sinds het begin van de Russische inval in Oekraïne heeft het Russische leger 213 Oekraïense vliegtuigen, 1.355 drones, 3.797 pantservoertuigen en 670 meervoudige raketlanceersystemen vernietigd. Dat beweerde althans de woordvoerder van het Russische leger, luitenant-generaal Igor Koneshenkov.

- Met de transportcontroles op het spoor van en naar de Russische exclave Kaliningrad, stelt Litouwen zijn eigen grenzen in vraag. Dat zei de Russische topman van de ruimtevaart tijdens een televisie-interview. Hij verwees naar afspraken na de val van de Sovjet-Unie. Vrije toegang tussen Kaliningrad en de rest van Rusland, was een belangrijke voorwaarde voor territoriale integriteit van Litouwen, zei hij.

Door die transporten nu te controleren en te onderwerpen aan Europese sancties, "schiet Litouwen zichzelf niet in de voeten, maar in het hoofd," zei de ruitmevaarttopman. Volgens schattingen vallen zo'n 40 tot 50 procent van de getransporteerde goederen over het spoor onder de Europese sancties. De EU steunde de Litouwse aanpak.

- Rusland zei vrijdag dat het besluit van de leiders van de Europese Unie om Oekraïne en Moldavië te aanvaarden als kandidaat-lidstaten negatieve gevolgen zou hebben. Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, noemde de stap een poging om de Russische invloedssfeer binnen het Gemenebest van Onafhankelijke Staten, dat bestaat uit ex-Sovjetstaten, te verkleinen. "Door uit te breiden naar Oekraïne en Moldavië, twee voormalige Sovjetrepublieken," zei Zakharova, "offert de EU haar democratische idealen op ten koste van ongebreidelde expansie en de politieke en economische slavernij van haar buren".

- Daarnaast hebben we natuurlijk nog het gezellige samenzijn...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht